יעדים מומלצים
איים ביוון
אזורים ביוון
הזמינו עצמאית
אטרקציות
יעדים פופולאריים
למטייל העצמאי
מידע והמלצות

טיול אוכל יווני בצפון יוון עם אבנר לסקין וזמיר סיון

טיול קולינארי ליוון בליווי השף אבנר לסקין מהאקדמניה לבישול של בולטהאופ.
אבנר מהשפים הידועים והמוכשרים ביותר בישראל המעביר סדנאות בישול באקדמניה הקולינארית של בולטהאופ, יהיה חלק מהצוות שלנו לטיול להקולינארי ליוון שייצא  בתחילת נובמבר [תאריך עדיין לא סגור סופית]  2015 לצפון יוון, טיול שהוא גם חוויה קולינארית וגם חוויה נופית מרהיבה והכל בצבעי השלכת היוונית בחבל צומרקה, כפרי זגוריה וחצי האי פיליון, במהלך הטיול גם נעביר סדנת בישול, נטעם ממטעמי צפון יוון בטברנות הקטנות בכפרים ההרריים ונדי יום נתור אחר מאכלים מיוחדים בתוך נופים מרהיבים מלבד אבנר לסקין יצטרף לטיול גם הבעלים של אתר איי יוון הישראלי זמיר סיון כמלווה ומדריך ראשי.

מסלול טיול זה מתחיל מאתונה, במהלכנו ניסע על כביש צפון הפלופונז ונחצה את תעלת קורינטוס בדרכנו לגשר אינטריו, שם נחצה את המייצר ונכנס לעומק האיזור ההררי של קרפניסי וצומרקה, דרך מרהיבה ביופייה כאשר את הערב נסיים בטברנה מעולה בכפר פראמנטה שבאיזור צומרקה, בתפריט : צלעות כבש, מוסקה, סטיפאדו כבש, סלט חצילים קלויים על אש חיה ועוד ממטעמי המטבח ההרי של חבל צומרקה, בבוקר שלמחרת, נצא ליום טיול טיול מלא בחבל צומרקה, כך או כך, נגיע לאכו במהלך היום בטברנה מעולה של "המקומיים" בכפר סירוקו שמעבר להר צומרקה.

בפרק השני של הטיול, נצפין לכיוון כפרי זגוריה, לא לפני שנעצור באחת הקונדיטוריות המפורסמות והטובות ביותר ביוון כולה בעיר יואנינה, נתפנק על כמה מהמעדנים היווניים בליווי קפה, תוכלו לטעם גלאקטובוריקו, ראבאני ואת המעדן המקומי ששמור בסוד ורק המקומיים מכירים, מכאן נמשיך לכפרי זגוריה ללינה באחד הכפרים המרהיבים ביופיים, בכפרי זגוריה מלבד ביקור בקניון ויקוס, בנהר הוידומאטיס, בפולס אוף רוגובו ובמעיינות המים הנסתרים, נאכל בכמה מהטברנות הטובות ביותר לא רק במחוז אפירוס אלה ביוון בכלל ובינהם, "סטה ריטצה" בכפר אלאטי, "אין אריסטי" בכפר אריסטי, "קנילה אנד גראפילו" בכפר ויטצה ועוד, חלק זה של הטיול מרהיב במיוחד מבחינם נופים ותרבות אכילה, באחת הערבים גם נשב בטברנה עם מוזיקה בהופעה חיה של צמד נגני בוזוקי מהעיר יואנינה.

 מכאן, נחתוך את רצועת הרי הפינדוס ונעשה גם ביקור קצר במטאורה, נעצור לגירוס [פיתה עם רצועות חזיר על האש עם צ'יזיקי ועגבניות] ונמשיך לארוחת ערב באחד הספוטים הרהיבים ביותר בחצי האי פיליון אלה הלנה בכפר פרוטריה שבמעלה הר פיליון, כאן אציצים יוכלו בנוסף לכל המאכלים היווניים הרגילים, לטעום גם את מעדני הים של יוון : קלאמרי, תמנונים, צדפות ואפילו תשביל שבלולי יער, לסולידים מבינכם תינם האפשרות להמשיך לזלול ארני [כבש] וכל שאר הרפרטואר, ביום השני לטיול בחצי האי פיליון נסיע גם לנופים המרהיבים של חלקו המזרחי של פיליון ולעוד מסעדה מעולה ליד הכפר צ'אדארדה [שם הטברנה חסוי במערכת], שבעים אך עדיי סקרנים, נדרים ביום האחרון לכיוון אתונה, בדרך עוד נעצור במספר כפרי דייגים ונטעם ממעדני המקום, אם זה אם יהיה באור יום, נטעם גם מספר סוגים של צ'יפורו ונשב בצ'יפוארדיו, נסיים את הטיול בעיר אתונה במסעדה מעולה ואחת הטובות בבירה היוונית, pasifai שיקח אותנו למסע קולינארי לאוכל השורשי והעתיק של מחוז חאניה באי כרתים.

לפרטים עם הטיול הקולינארי ליוון greece.isl@gmail.com



 

 

 

 

 


Powered by Israel-Greece.com & Clickgo.co.il