האתר המקצועי בישראל ליעוץ, תכנון והזמנה של חופשה או טיול ביוון
Greece and the islands- אתר יוון והאיים

קוניצה Konitsa

Konitsa

העיירה קוניצה ממוקמת ממש בחלק הצפוני של כפרי זגוריה, צפון מערב זגוריה, של יוון ומשמשת לרוב כבסיס לטיולים בזגוריה, היא גם משמשת כשער הכניסה למחוז אפירוס מצפון למגיעים אליה מכיוון צפון מערב חבל מקדוניה מאיזור העיר קסטוריה, אם אתם מתלבטים אם ללון בכפרי זגוריה או בקוניצה כבסיס לטיולים בכפרי זגוריה וצפון מחוז אפירוס, אנו מאמינים שדווקא לינה בכפרי זגוריה נעימה ומיוחדת יותר מהינה בעיר קוניצה שהיא אמנם עיר יפה ובמיקום מעולה אך האווירה בכפרים עצמם מיוחדת יותר, עם זאת ביקור בקוניצה ובעיקר בגשר על נה האוס הם כמעט חובה בביקורכם בכפרי זגוריה, מדובר על כ 50 דקות נסיעה מאיזור אריסטי או פפיגו לכיוון צפון, מקוניצה כבר ניתן לראות את ההרים של אלבניה הסמוכה, אם אתם רוצים לבקר כאן ואולי לחסוך יום אחד של נסיעה, ניתן ללון באחד המלונות בסביבה לילה אחד, אם אתם מתכננים טיול גדול יותר לצפון יוון, היא שווה גם שני לילות..




צילום מגשר קוניצה על נהר האוס, צילום סיון זמיר

Konitsa Mountain Hotel

מלון משפחתי קסום בחלק העליון והנופי של קוניצה.

    
המדורג גבוה מאד באתרי ההזמנות הוא עוד אחד מפתרונות הלינה הטובים בקוניצה  המצוייה 20 דקות נסיעה מהחלק הצפון מזרחי של כפרי גוריה, מיקום המלון ורמת השרות והחדרים הופכים אותו לאחד האופציות הטובות למחפשים מלון משפחתי ונעים במיקום מעולה ומיוחד, בנוסף למטיילים רגילים ומשפחות המלון מתאים גם למי שיוצא לטרקים באיזור רכס טימפי, שימו לב שאם לא מצאתם פתרונות לינה באריסטי, קוניצה היא בהחלט אופציה טובה 25 עד 30 דקות מנהר הוידומאטיס.
למידע נוסף »להזמנה »

המלצה לטיול באיזור קוניצה :

קסטניאני Kastaniani הכפר ההררי קסטניאני ממוקם על מדרונות הר גיפטיסה Giftissa בגובה 880 מטר. בין הר סמוליקאס Smolikas להר גראמוס Gramos. שני הרים אלו הם חלק מרכס הפינדוס החוצה את יוון. סמוליקאס הוא הפסגה הגבוהה ביותר של הרכס, בגובה 2637 והוא נחשב להר השני בגובהו ביוון אחרי האולימפוס. מוקף בצמחיה עשירה, במיקום מיוחד ונחבא שכזה, הוא מספק נוף נפלא ושלווה שאפשר למצוא רק במקומות כאלו. קסטניאני ממוקם רק 18 ק"מ מקוניצה ומשוייך למועצה האזורית של קוניצה יחד עם עוד 41 כפרים בסביבה, כמו קלידוניה למשל. שמו מגיע מהמילה קסטניה - עץ ערמונים ביוונית ולמעשה ב-1950 שונה השם מקסטניאני לקסטניה עד 2013 כאשר חזר לשמו המקורי. השם די מתבקש כשרואים כמה עצי ערמונים גדלים בדרך לכפר ומסביבו. שימו לב כי שינוי השם גם יצר בלבול קל בגוגל מפס. ראו קואורדינטות הגעה לכפר בתחתית העמוד אך דעו כי בגוגל מפס הן יופיעו כמקום ללא שם. אל דאגה, תמיד תוכלו להקליד את השם הישן - Kastania ולהגיע לכפר. בדרככם לכפר תוכלו ליהנות מהנוף הציורי ומהנהר "סרנדה פורוס" שמשמעותו היא - 40 זרמים. נהר זה מתחבר לנהר הוידומאטיס ולנהר האוס, שלושתם הופכים לנהר אחד אשר זורם מיוון לתוך אלבניה.

נהר סרנדה פורוס גם עובר דרך הכפר ומסביבו, ישנם 4 זרמים של הנהר בכפר, מעל כל זרם תמצאו גם גשר אבן היסטורי. גשר מיטסאדיקו Mitsadiko אשר נבנה ב-1845, גשר מסאריה-ראחי Messaria - Rachi נבנה ב-1895, גשר מסאריה-גלינה Messaria - Galina אשר נבנה ב-1936 וגשר מאלניטסה Malnitsa שלא מתוארך לשנה ספציפית. בהגעה לקסטניאני תוכלו להגיע רק עד החניה שבכניסה, משם כניסת כלי רכב אסורה וגם לא ממש אפשרית. עקב כך הכפר נשמר היטב, אפילו הבתים שמורים בצורה יוצאת דופן. הכפר בן 1,000 שנה, בנוי כמבוך עם סמטאות אבן צרות ויפות. אין בכפר כיבוי אש, דואר, בנק, מרכז רפואי ואפילו סופר לא תמצאו. את כל השירותים הנ"ל הם מקבלים בעיירה קוניצה. הדוור למשל מגיע לשם רק פעם בשבוע, משאיר את כל המכתבים והחבילות במקום ספציפי בכפר והם אוספים אותם משם. אפילו אינטרנט קצת בעייתי שם, יש להם את האינטרנט העירוני של קוניצה אבל הסיגנל חלש מאוד. החוסר בשירותים אלו אולי ייראה כחסרון עבור כמה אנשים אבל עבור המקומיים מדובר על יתרון. הכפר נשמר כפי שהוא והשלווה עדיפה עבורם. בעבר הכפר היה ממוקם ליד הנהר אך מיקומו שונה עקב תקיפות של סרבים, אלבנים ועוד שהיו עוברים דרך הכפר בדרכם לתוך יוון. גם במהלך תקופת הכיבוש העותמאני הכפר סבל מתקיפות כמו כפרים אחרים בסביבה ו-50 משפחות עזבו את הכפר לאזורים שאליהם לא הגיעו הטורקים. הכפר שוחרר מעול הטורקים בצורה סופית רק בפברואר 1913 אך המלחמות לא הסתיימו שם. באוקטובר 1940 האיטלקים כבשו את הכפר ולאחר מכן הגיעו הגרמנים ליוון אך לטענת זקני הכפר הגרמנים לא נגעו בכלום, המקומיים התחבאו ולא היה להם במי לפגוע או מה לקחת. הם מספרים על מקרה של 2 חיילים גרמנים שהגיעו כנראה בטעות לכפר באחד הימים, נרצחו ע"י חלק מהמקומיים וקומץ קטן של תושבי הכפר לא אהב את המקרה. לטענתם החיילים לא עשו שום רע למקומיים ורציחתם יכולה להוביל רק לצרות. כל המלחמות במהלך השנים דלדלו את מספר התושבים בכפר והובילו לבעיות כלכלה ואבטלה אשר גרמו לרבים אחרים להגר לערים גדולות ביוון ולארה"ב. ב-1967 מספר התושבים הרשמי היה 835 אך בפועל גרו בכפר 235 תושבים. המקומיים, מספרם אינו גדול, לאורך כל השנה גרים בכפר כ-30 תושבים ובקיץ כ-100 תושבים. גם אלו שהיגרו וילדיהם עדיין מגיעים לביקורים בכפר  ודואגים יחד עם תושבי הכפר ליזום אירועים שונים ורבים כדי לקרב את הצעירים לכפר ולמורשת. אירועים כמו פסטיבלים שונים של מוזיקה אלקטרונית, בוזוקי ואפילו תכנית מיוחדת כל יולי אשר מביאה 100 סטודנטים לאזור ללמוד את מסורות הפניגירי. אחת מגאוות הכפר היא חגיגות הפניגירי אשר בקסטניאני מתקיימות רק עם מוזיקה חיה בכיכר הכפר ללא מיקרופונים ורמקולים. ואם כבר הזכרנו את כיכר הכפר בה מתקיימות רוב החגיגות- מהחניה בכניסה לכפר לוקחים שמאלה [ברגל] ומגיעים לכיכר הנקראת כיכר אגיוס ניקולאוס על שם הקדוש הפטרון של הכפר והכנסייה על שמו אשר בכיכר. הכנסייה בכיכר בעלת 2 מגדלי הפעמונים נבנתה ב-1926 והיא רק אחת מתוך 17 כנסיות הנמצאות בכפר ומסביב לו. כל כנסיה מוקדשת לקדוש אחר והם מאמינים כי כל הכנסיות מסביב לכפר מגנות עליהם, הקדושים מגנים עליהם. ליד כנסיית אגיוס ניקולאוס בכיכר עומד מבנה בן 2 קומות מ-1849, זה הוא בית הספר של הכפר וכבר קרוב ל-30 שנה שהוא לא פעיל, התלמידים הבודדים הנמצאים בכפר נוסעים לקוניצה או ליואנינה ללימודים.

כיום הוא משמש כמועדון למסיבות. משמאל לבית הספר והכנסייה, במפלס נמוך יותר מהכיכר תמצאו את בית הקפה של פוטיס - גליקופיסטרי Glikofisteri שמשמעות שמו היא "המתוק מענבים". הקפה של פוטיס הוא אחד ממקומות הישיבה האהובים על תושבי המקום אשר מגיעים לשם לשתות קפה או ציפורו, לאכול משהו ולהתעדכן. אח של פוטיס גר באתונה אך גם תורם את חלקו לקירוב הצעירים ולהבאתם אל הכפר. הוא מורה לטאי צ'י ומגיע כל אוגוסט לארגן פסטיבל טאי צ'י בכפר אשר נמשך כשבועיים. הם גם עובדים יחד על מדריך אלקטרוני לכפר ולסביבה שיצא בשנה הקרובה לטובת המטיילים באזור. ישנם מסלולי טיול בסביבה אך הם לא מוסדרים לטובת מטיילים מחו"ל. מהכניסה לכפר תראו בצד ימין שביל המוביל למגרש כדורגל ואיצטדיון קטן אשר נבנו בשנה האחרונה. מהאיצטדיון השביל ממשיך ומקיף את הכפר בתוך ההר. ממסלול הליכה זה יוצאים מסלולים שונים לאורך הדרך, השילוט היחיד הוא ביוונית. ישנו גם  מסלול לטיול ג'יפים אשר מקיף את ההר. ההמלצה שלנו: אם יש לכם לילה או שניים נוספים בזגוריה עשו לכם טיול לאורך הגבול עם אלבניה- סעו מזגוריה תחילה לגשר על נהר האוס, משם המשיכו למנזר מוליבדוסקפאסטי היושב במיקום מיוחד קרוב לנהר ומהמנזר כ-45 דקות נסיעה לקסטניאני. תוכלו תמיד לבקר תחילה בקסטניאני ומשם להמשיך למנזר. אם מסתדר לכם מבחינת זמן תמיד תוכלו לסיים את היום בביקור קליל בקוניצה ומשם לחזור לזגוריה. בקסטניאני טיילו רגלית בכפר, בין הגשרים וזרמי הנהר, בקרו בכנסיית הכפר המיוחדת, שבו לקפה ותיהנו מהשלווה האופפת את הכפר.

קואורדינטות להגעה לקסטניאני: N40 11 17  E20 50 22

ראו את פרק : כפרי זגוריה   ראו גם את אתר אפירוס מקבוצת אתר איי יוון הישראלי.


ראו גם את קומוטיני
 


Powered by Israel-Greece.com & Clickgo.co.il