דיג ביוון - יוון מוקפת באלפי קילומטרים של חופי ים מעולים לצורך דיג, ראו מידע על דיג ביוון לכל סוגיו וכל אפשרויות הדיג ביוון, כולל המלצות על איזורי דיג מומלצים. כמעט בכל מקום ביוון שתעצרו את הרכב ותשליכו חכה למים סביר להניח שתצאו עם דגים. הים סביב רוב חופי יוון הוא מהעשירים ביותר בדגה באיזור זה של הים התיכון, איזורים נוספים הנחשבים לטובים ורווים בדגים באירופה הם: האי סרדיניה, דרום צרפת וספרד, וכן חלקים מסויימים בדרום טורקיה, אך אין ספק שיוון היא מדינת הדיג הלאומית של אירופה.
דיג מתוך סירה ביוון שימו לב, אם אין לכם דרכון המשוייך לאיחוד האירופי, אסור לכם לדוג ביוון ולא תוכלו להוציא רשיון דייג, זמני או קבוע.
אזרחים שאינם אזרחי האיחוד האירופי רשאים אך ורק לדוג מהחוף או מהמזח בעזרת חכה רגילה או עם רולר, אם תרצו תוכלו להתלווות לאזרח מהאיחוד האירופי בכדי לדוג מסירה בלב ים. שימו לב שאדם שיתפס ללא רשיון דייג צפוי לקנסות כבדים ביותר ואף למאסר, שימו לב גם לאזהרות החשובות הבאות :
> דיג ברשת אסור ביוון.
> דיג בעזרת חנית אסור בחודש מאי ביוון.
> כל כלי דיג באמצעות גז דחוס אסור לשימוש בכל יוון.
> כמו כן דיג באמצעות חומר נפץ אסור ביוון.
כל אלה אסורים גם למי שיש לו רשיון והוא חבר האיחוד האירופי.
דיג ביוון ובאיים :
אם אתם דגים עם חכה רגילה לא תזדקקו לאישורים מיוחדים. מלבד מספר מקומות ביוון בהם קיים שילוט של איזור אסור לדיג, דיג לשימוש עצמאי ושאינו מסחרי, מותר ברוב חלקי יוון והאיים, וכמעט בכל האיים תוכלו למצוא את מבוקשכם. מה גם שלא תזדקקו להביא ציוד דיג מישראל, כמעט בכל כפר יווני מיושב גדול בקרבת הים קיימת לפחות חנות אחת לציוד דיג. הציוד הבסיסי כגון חכות, קרסים, מצופים, חוטים, מקלות וגם רולרים זול ונגיש מאד. בכל אי יש כפר כזה, מלבד האיים הקטנים ביותר. אם אתם נוסעים לאי קטן במיוחד רצוי להביא את הציוד מהעיר הגדולה ביעד בו אתם נוחתים ביוון, בפיראוס ואתונה עשרות חנויות ציוד דייג, כך גם בסלוניקי, בהרקליון, בחאניה ובכל הערים החשובות הנוספות של יוון.
אזהרה :
דיג מתוך סירה מכל סוג שהוא אסור בכל יוון ודורש רשיון מותאם לכך!
עם זאת בחלק מהעיירות בכפרים היווניים תוכלו להשיג רשיון דייג זמני. רשיון כזה עולה בין 6 יורו ל 35 יורו ויכול להספיק למספר ימים או למספר חודשים. תלוי בחוקים המקומיים של כל יעד ואי ביוון. עם זאת, כאמור, דיג עצמאי עם חכה מהחוף מותר בכל יוון ואינו דורש אישורים או רשיונות מיוחדים.
איי המפרץ הסארוני :
איי המפרץ הסארוני דרומית לאתונה הם יעד פופולארי מאד בקרב דייגים המגיעים ליוון בין היתר למטרות דיג. באיים הגדולים כגון ספצאס, אגינה, ופורוס ניתן לרכוש ציוד דיג וכן ניתן לדוג במספר יעדים ברחבי האי דיג עצמאי מהחוף. הדגה יחסית עשירה, והקרבה לאתונה הופכת את האיזור למומלץ לחופשת דייג ביוון. כל שעליכם לעשות הוא להזמין טיסה לאתונה, לרדת לפיראוס [כבר שם יש מספר חנויות דיג מצויינות, בהן ניתן להצטייד בציוד הדרוש לכם] ולרדת עם אחת המעבורות המפליגות מדי יום לאיי המפרץ הסארוני,.נראה שהאי המומלץ ביותר להתחיל בו את המסע הוא האי אגינה, או האיון הקטן והקסום אגיסטרי המצוי כ 15 דקות הפלגה מאגינה [שימו לב שבאגיסטרי אין חנות דייג], הצטיידו בפיראוס או באגינה. שימו לב, הזמינו מלון או דירה בשני איים אלה מראש, גם הכי זול וגם תזכו לאפשרויות הטובות יותר ראו לינה באגינה > לינה באגיסטרי
האיים הקיקלאדים וסירוס בעיקר :
האיים הקיקלאדים הם האיים המפורסמים ביותר ביוון, הם מציעים דגה עשירה ומקומות קסומים לדיג, בעיקר באיים סירוס ובאי נאקסוס. להגעה לאיים אלה קחו הפלגה של חברת בלו סטאר מנמל פיראוס, ראו לוחות זמנים בעמוד הפלגות ביוון שלנו. מדי יום יש לפחות מעבורת אחת בין פיראוס לאי סירוס, באי סירוס בעיירה הראשית הרמופוליס יש מספר חנויות דיג וציוד טובות מאד. אך תמיד רצוי להצטייד בציוד ההכרחי עוד בפיראוס או באתונה ורק אז להגיע לסירוס לצורך השלמות. איזורי הדייג הטובים ביותר באי סירוס הם באיזור גליסאס, הרמופוליס, קיני ובאיזורים הצחיחים של צפון האי. בנוסף, החוויה המאד יוונית באי סירוס תהפוך את חופשתכם ביוון לא רק לחופשת דיג ביוון, אלא לחופשה אמיתית באחד האיים הכי יווניים ואותנטיים שיש ליוון להציע. אי נוסף ומאד מומלץ לדיג מבין האיים הקיקלאדים הוא האי הגדול ביותר בקבוצה, נאקסוס. גם אל נאקסוס יש לפחות הפלגה אחת ביום מפיראוס. נאקסוס הוא אי גדול, ויש בו עשרות מיקומי דיג מומלצים, גם לנאקסוס ולאי סירוס רצוי מאד להזמין מקום לינה מראש באינטרנט, ראו לינה בנאקסוס > לינה בסירוס
סריפוס, סיפנוס ומילוס :
שלושה איים אלה שהם המערביים ביותר מבין קבוצת האיים הקיקלאדים, מומלצים מאד לחופשת דיג ביוון. במיוחד סריפוס ומילוס, הדגה נחשבת לעשירה וקיימים מזחים טבעיים וגם חופים המתאימים לדיג עם רולר, באי מילוס ישנם עשרות חופים בלתי מוצהרים שתיירים מתקשים להגיע אליהם מאחר והאי סלעי ברובו, ולכן ניתן באי זה לבצע דיג מסלעים גבוהים ברולר. מילוס נחשב לאחר מיעדי הדייג הטובים ביותר ביוון, בכדי להגיע למילוס תזדקקו או להפלגה של כ 6 שעות מפיראוס בחברת ונטוריס סי ליינס, או בטיסה של אולימפיק מאתונה [לפחות שתי טיסות ביום].
בסריפוס ובסיפנוס אין חנויות מוצהרות וגדולות לציוד דייג. תזדקקו להביא עמכם את רוב הציוד מפיראוס ואתונה, את השלמות תוכלו לעשות במספר מקומות שמוכרים ציוד חלקי והכרחי. אך במילוס יש כבר חנויות דייג טובות ומאובזרות יותר. המלצתנו לגבי לינה ביעדים אלה נכונה גם לשלושת איים אלה, ובמיוחד לסריפוס וסיפנוס, הזמינו מקומות מראש. איים אלה אינם משופעים במקומות לינה וחשוב להגיע עם מקומות סגורים ומוזמנים מראש ראו : לינה במילוס לינה בסריפוס לינה בסיפנוס
לסבוס ולימנוס : [ צפון מזרח יוון, האיים האגאים הצפון מזרחיים]
גם האיים לסבוס ולימנוס בצפון מזרח יוון [לסבוס ממש קרוב לחופי טורקיה] הם יעדים מומלצים מאד לדיג ביוון, לסבוס הוא האי השלישי בגודלו ביוון, יש בו מגוון עצום של מקומות מומלצים לדיג כמעט לכל היקפו של האי. לימנוס נחשב לאחד האיים הידועים ביותר בכמות ואיכות הדגה שלהם. גם אם לא תצליחו לתפוס דגים, הרי שמסעדות הדגים בשני איים אלה, הם מהטובות והמומלצות שיש בכלל ביוון. גם בלימנוס יש חנויות דיג, בלסבוס יש כמה מעולות וגם מהטובות ומהמאובזרות ביותר ביוון כולה, כולן נמצאות בבירת האי מיטילני שהיא ממש עיר גדולה. ההגעה ללסבוס אפשרית בשני אופנים, הפלגת לילה 12 שעות מפיראוס והגעה עם בוקר למיטיליני, ההפלגה של חברת hellenic seaways, או בטיסה של אולימפיק [יש כ 4 ביום]., אנו כמובן ממליצים על הגעה בהפלגת הלילה הכיפית, שעוצרת בדרך גם באיים סירוס, מיקונוס, חיוס ומגיעה עם בוקר ללסבוס. לגבי לימנוס, אליו תוכלו להגיע בהפלגה יומית שיש אליו מהאי לסבוס. גם בשני יעדים אלה רצוי מאד להזמין מלונות מראש : לינה בלסבוס לינה בלימנוס
דגים :
gopa
זה שמו של אחד הדגים הנפוצים ביותר בים האגאי, מכרתים וצפונה וגם באיזור הקיקלאדים האיים האגאים הצפון מזרחיים. שהמקבילים הישרלים שלו הם סראגוס ושולה, דגי הגופה חיים באיזורים חוליים בעומקים של כ 150-200 מטר, בדרך כלל דגים אלה ניצודים מסירות או ברשתות. (רשתות מותרות לדיג רק לבעלי רשיון מתאים ולאזרחי יוון בלבד), אבל לא נדיר שתתפסו כאלה גם בדיג רגיל עם רולר, כאמור באיזורים חוליים.
marida
דגים אלה ניתן למצוא ברחבי יוון והם מצויים בעומקים של בין 15 מטר ל 100 מטר. הגדולים שבהם מגיעים לגודל של 20 סנטימטר, לרוב תתפסו את אלה שהם בגודל 12-17 ס"מ, הם מצויים בעיקר באיזורים משולבים סלע וחול בכל אותם איזורים המצויים בעמוד "דיג ביוון" שלנו.
macarel
המקרל לסוגיו מאד נפוץ בים האגאי ובכלל ביוון. המקרל חיי בעומקים של 200-300 מטר ומקרלים גדולים יוכלים להגיע לגודל של חצי מטר.
מעבורות מנמל פיראוס לאי אגינה יוצאות כל שעה עגולה מ 06:00 בבוקר ועד 19:00 בערב, פשוט להגיע לנמל ולעלות על הפלגה, חלק מההפלגות ממשיכות לאי אגיסטרי, חלקן לא, אך יש גם הפלגות סדירות במשך כל היום מאגינה לאגיסטרי, כל מספר שעות.
אם אתם זקוקים לעזרה בהרכבה של חופשת דייג ביוון ניתן לפנות דרך המחלקה הייעוצית שלנו, ראו יעוץ מקצועי יוון
ראו גם gps ביוון
אתר איי יוון הישראלי | צרו קשר!
ראו גם מלונות בכל יוון והאיים ללא עמלות הזמנה עם בוקינג.קום
וגם השכרת רכב ביוון ללא עמלות הזמנה!
ראו גם : צלילה ביוון רפטינג ביוון בנג'י ביוון טיולי ג'יפים ביוון קייטסרפינג ביוון