איתקה - הוא אחד האיים הקטנים ביוון, שטחו הכולל הוא 118 קמ"ר ואוכלוסייתו מונה כ 3300 נפש. הוא ממוקם ממש מול החלק הצפון מזרחי של האי קפלוניה. בירתו של האיון הקטן (הנקרא ביוונית איתקי) היא העיירה ואטי. האי משתייך לקבוצת האיים היונים המצויים בסביבתו כמו קפלוניה, זאקינטוס ולפקדה. ניתן להגיע לאיתקה רק בהפלגה מהאיים הסמוכים אליו לפקדה וקפלוניה, או גם מנמל פטראס שבפלופונז באמצעות הפלגות היוצאות לכיוון צפון מערב ועוצרות בדרכן גם בנמל Vathy. האי איתקה שינה כיוון והפך ליעד תיירותי בשנים האחרונות, עיקר ההתעסקות של תושבי האי היא בדייג ובתיירות, למרות זאת הוא עדיין שומר על צביון מקומי בעל פשטות חיים נפלאה. המסורת והתרבות האיתקנית עדיין מושרשת עמוק במקום, זאת למרות השפעות העולם המודרני. רובו של האי הוא למעשה רכס הררי עם מספר גבעות ומספר רב של מפרצוני טורקיז מרהיבים. ניתן להבחין בסימנים שנותרו בו משנות השלטון הוונציאני בארכיטקטורה, באוכל ובניב מקומי. אם תרצו להזמין חופשה באי איתקה תזדקקו לרוב לעשות זאת זמן רב מראש שכן מספר האפשרויות אל האי Ithaki איתקה אינו גדול והמקומות נחטפים די במהירות. לבדיקת לוחות זמני הפלגות והזמנה כנסו לעמוד הזמנת כרטיסי הפלגות ביוון של אתר יוון והאיים. ההמלצה שלנו היא לשלב מספר ימים באי איתקה עם מספר ימים באי קפלוניה או באי לפקדה.
פעילויות, לינה ואוכל: אחת הפעילויות המומלצות ביותר על האי איתקה היא שייט קיאקים, חופי האי המרהיבים נובעים בעיקר מסלע גירי לבן המצוי על אי זה והשתקפות הלבן עם מי הים יוצרת איזורי שוניות רדודים המתאימים מאד לשייט קיאקים מרהיב, בעיקר בחלק המערבי והדרומי של האי [ שאינו חשוף לרוחות ] שכן הצד המזרחי של האי עשוי לעתים להיות מעט סוער. כמו כן מומלץ מאד להגיע לואטי, העיירה הציורית והמרכזית שם נמצא גם הנמל הראשי של האי. המסעדות O batis וגם poseidon המצויות סמוך לנמל נחשבות לטובות במקום, מומלץ לשבת לאכול סביב הנמל לפני או אחרי הפלגה או בביקור בואטי. עוד טברנה טובה מאד מצוייה בצידו השני של הנמל ועונה לשם Veranta, היא נחשבת לטברנה הטובה ביותר בעיירה ונמצאת במרחק 5 דקות הליכה ממעגן האוניות לכיוון מזרח.
מפת האי איתקה:
הסטוריה: האי איתקה שהיה מיושב כבר בתקופה הנאוליתית 3000 שנה לפנה"ס, ידע מאז תהפוכות רבות. בתקופה המיקנית היה בשיא גדולתו ושימש כבירתן של האיים הגדולים הסמוכים אליו. תושבי איתקה נודעו כנווטים ומגלי ארצות אשר יצאו למסעות רחוקים. האי ירד מגדולתו בתקופה ההלניסטית, בימי הביניים אוכלוסייתו הצטמצמה בעקבות פלישות של פיראטים. העות'מאנים שלטו באי זמן קצר ובשנת 1500 הוא נכבש מידיהם על ידי הרפובליקה הוונציאנית. לאחר מכן, במאה ה 18 היה האי תחת שליטה צרפתית. ובתחילת המאה ה 19 תחת שליטה בריטית.... עם פרוץ מלחמת השחרור היוונית ב1821 יצאו תושבי איתקה למלחמה נגד העות'מאנים ששלטו אז באי, רק בשנת 1864 במסגרת הסכם לונדון הועבר האי איתקה לשליטתה של ממלכת יוון המודרנית. בשנת 1953 התרחשה באזור האיים היוניים רעידת אדמה חזקה שהותירה אחריה נזקים כבדים במבנים של איתקה.
אודיסאוס והמסע לאיתקה
אודיסאוס מלך איתקה, אי קטן ומשגשג מבחינה כלכלית וצבאית באותה עת, הוגה רעיון הסוס הטרויאני, נודע כחכם שבין המצביאים היוונים ובין החשובים שבהם. בסיומה של המלחמה, עורר את חמתם של האלים ונענש. נגזר עליו לערוך מסע ארוך ומתיש בחזרה לאיתקה. במשך מסעו בים, איתקה הייתה נגלת לעיניו ומשקרב אליה הייתה נעלמת. עשרים שנים נעדר אודיסאוס מביתו. 10 שנים עקב מלחמת טרויה, ו 10 שנים נוספות בשל מסע השיבה הארוך (נוסטוס) לביתו, מסע גדוש תלאות והרפתקאות שעיכבו אותו מלהגיע ליעדו.
כאשר הגיע מנלאוס מלך ספרטה יחד עם אחיו אגממנון לאיתקה, והודיעו לאודיסאוס שעליו לחבור ליתר מלכי יוון במלחמה על טרויה, הוא סרב, והעמיד פני משוגע. אך לבסוף נתרצה ויצא למלחמת טרויה. לאחר הניצחון שנחלו מלכי יוון, התמלא אודיסאוס גאווה רבה על רעיונו המבריק של הסוס הטרויאני שהוביל לתבוסת הטרויאנים. על פי האיליאדה של הומרוס, הוא צעק לעבר החוף אל פוסידון, אל הים, כי הגיע לדרגת אל וכי אינו זקוק יותר לחסדיהם של האלים ולעזרתם. על יהירות זו נענש אודיסאוס ומסעו חזרה הביתה היה רצוף תלאות וקשיים - כלקח שלימד אותו פוסידון.
כך למשל, במהלך מסעו נתקלו אודיסאוס ואנשיו בקיקלופ הענק פוליפמוס. כאשר ביקש הענק לדעת את שמו ענה לו אודיסאוס ששמו הוא "אף אחד", בתגובה החל הקיקלופ החל לטורפם בזוגות, אודיסאוס ואנשיו השיבו מלחמה ותקעו בעינו האחת מקל בוער. כך התאפשר לאודיסאוס לברוח מן המערות של פולימפוס. אותו קיקלופ היה בנו של פוסידון, ואודיסאוס, שוב ביהירותו, צעק לקיקלופ העיוור מן הספינה לאחר שעזב את האי שלו: "אם פעם ישאלוך מי האיש שהטיל בעינך את המום הנתעב, הגד שניקר את עינך אודיסאוס מאיתקה, מחריב הערים!. בעקבות כך התפלל הקיקלופ לאביו שימשיך להתנכל לאודיסאוס במסעו.
בזמן היעדרו של אודיסאוס, אשתו, פנלופה היפה, הייתה מוקפת במחזרים שתבעו ממנה לבחור באחד מהם ולהינשא בשנית. פנלופה האמינה כי בעלה בחיים ועוד יחזור יום אחד. היא נמנעת מלהיענות למחזרים באמתלה שהיא עסוקה במלאכת טווייה מסוימת, ומבטיחה להם כי תינשא לאחד מהם רק כאשר המלאכה תושלם. כל לילה היא פורמת את מה שכבר טוותה, עד שלבסוף התגלה המעשה והמחזרים תבעו ממנה סופית לבחור באחד מהם. בינתיים חזר אודיסאוס לאיתקה, ובעזרת האלה אתנה, מתחפש לקבצן מחשש שיזהו אותו מחזריה של פנלופה ויתנכלו לו. פנלופה נקטה בתחבולה, היא הוציאה מהמחסן קשת גדולה ואשפת חצים שהיו שייכים לבעלה ואמרה למחזרים שהאדם שיוכל למתוח את הקשת ולירות בה חץ שיעבור דרך שתים עשרה טבעות קטנות, יהיה לה לבעל. המחזרים נענו לאתגר, אך איש מהם לא עמד במשימה. אודיסאוס המחופש לקבצן כופף את הקשת ללא מאמץ וירה חץ דרך 12 הטבעות, לאחר מכן הסתובב לעבר המחזרים, הודיע שדינם נגזר וירה בכולם למוות את שאר החצים, כשבנו טלמכוס עוזר לו עם חרבו.
"אודיסיאה" - יצירתו האפית של הומרוס, גדול המשוררים של העת העתיקה היא הבסיס למוטיב "השיבה המאוחרת הביתה". זה המוטיב המתאר את האדם החותר בכל מאודו אל "איתקה" שלו ואיך העולם בכוחו הגדול לייצר אירועים שרירותיים, שם אותו ללעג, מעכב ומסיט אותו שוב ושוב ממטרתו. קונסטנטינוס קוואפיס (1933 - 1863) המשורר הגדול של יוון המודרנית. חיבר את השיר איתקה. בשיר הוא מרחיב את המושג איתקה, והופכו למשל המסמל את רוח חייו של האדם. איתקה היוותה למעשה משל למשאת נפש בלתי מושגת של אודיסאוס הממשיך בנסיונותיו לחזור לאיתקה כי פשוט אינו יכול אחרת. חשוב לו שנדע שאיתקה איננה איזו תיבת מטמון המצפה לנו בקצה הדרך. העושר המצפה לנו באמת יהיה ניסיון החיים שנצבור בדרך לאיתקה.
אתר איי יוון הישראלי הוא פורטל המידע וההמלצות הגדול ביותר בישראל בנושא נופש וטיולים ביוון והאיים.
האתר מכיל אלפי המלצות ומאות דפי מידע ומתעדכן 7 ימים בשבוע 24 שעות ביממה ע"י צוות האתר המצוי ברובו ביוון במשך כל השנה.
ע"י גלישה באתר תוכלו להרכיב ולהזמין את הטיול או החופשה שלכם ביוון באופן עצמאי, או לפנות למחלקה המקצועית שלנו לקבל ייעוץ ראשוני חינם - או ייעוץ מקצועי מקיף יותר בתשלום.
בנוסף אנו מפעילים גם סניף באתונה, ברחוב סיגרו 36 ליד סינטגמה שבו אנו מספקים מגוון שרותים תיירותיים.
בנוסף המחלקה המקצועית שלנו מוציאה טיולי בוטיק מודרכים ביוון לקבוצות קטנות וזאת בשיתוף Hellas הלאס הוא פרוייקט משותף של אתר איי יוון הישראלי עם אנשי מקצוע מובילים מתחום הטיולים וההדרכה ביוון.
לשימוש נכון באתר ראו את 8 הקטגוריות (כפתורים עם תמונה), לחצו עליהם להגיע לטבלת העמודים של כל קטגוריה.
שתהיה לכם גלישה וחופשה מהנה!
סניפי אתר איי יוון הישראלי בישראל וביוון.
שרות לקוחות בישראל : 03-6206147
בית כלל, דרויאנוב 5 תל אביב [ליד כיכר דיזינגוף]
שרות לקוחות ביוון : 30-6983386598
או 30-6978554620
רחוב סיגרו 36, אתונה, מול Avis [ליד סינטאגמה וגם דקה הליכה ממוזיאון האקרופוליס]
הנהלה : [email protected]