צוות אתר יוון והאיים לוקח אתכם למסע קולינארי להיכרות המנות, המקומות, האנשים במטבח היווני
טיול בוטיק קולינארי מיוחד עם צוות אתר יוון והאיים עובר מרחקים, ערים והרים, כדי לטעום את הכי טוב של המטבח היווני.
טיול שמשלב את המיקומים הכי אהובים ביוון, מפגשים עם מקומיים, וטעמים
תכנית הטיול
זאת דוגמא לטיול, וזה נתון לשינויים בהתאם לעונה, ליעד הנחיתה שלכם, למזג האוויר ועוד, אבל מה שבטוח... יהיה טעים!
יום 1 - נחיתה באתונה - התמקמות במלון באיוזר החוף, יציאה אל שוק פיראוס לטעימות של מעדנים מלוחים ומתוקים. חזרה למלון למנוחה, ויציאה לארוחת ערב במסעדה מעולה של מטבח מהאי כרתים. לילה באתונה.
יום 2 - מצפינים אל העיר וולוס. בוולוס נגיע אל ציפוראדיקו מיוחד במרכז העיר, להיכנס לאווירה המקומית עם ציפורו ומאזטים מצויינים. נתמקם במלון בחצי האי פיליון.
אחר הצהרים נגיע אל טברנה מקומית, שם ניכנס למטבח ללמוד הכנת מנה מקומית, ונסיים בארוחת ערב עם המנה שהכנו ועוד מנות מקומיות לצד עוד ציפורו.
יום 3 - נצא לעשות "שוק" בוולוס ולטעום מאפים מקומיים מעולים. נחזור לפיליון עם הדגים והירקות שקנינו מתוצרת מקומית טריה, לארוחת דגים מול הים. לאחר מנוחה, נחזור לוולוס לארוחת ערב במסעדת צלעות כבש מפורסמת (בקרב המקומיים - לא תיירותית כלל). ונעשה עוד לילה בפיליון.
יום 4 - מצפינים לסלוניקי, בדרך נעצור בשמורת האולימפוס להתרשם מהדרמטיות של ההר באחד הספוטים שלו. נגיע לסלוניקי ונתמקם במלון. בערב נצא ל"טרטוריה" מקומית - טברנת דגים ופירות ים שרק המקומיים מכירים - טעימה ומלאת אווירה.
יום 5 - נצא להליכה במרכז העיר להכיר את הקלאסיקות המקומיות: הקולורי, הבוגאצה, הטריגונה. לצהרים ניסע למעדנייה מאד מיוחדת מחוץ למרכז העיר, בספוט יפה מול הים ועם אוכל יווני מסורתי שקיבל פרשנויות מודרניות ומוצלחות. נחזור למלון למנוחה או זמן חופשי ולארוחת ערב נצא לאחת המסעדות המומלצות במרכז סלוניקי.
יום 6 - נצטייד במאפים ממאפיה מיוחדת ונצא לכוון העיר יואנינה. נגיע בדיוק בזמן לצהרים במסעדה ממש על שפת האגם, שמגישה את המנות הטיפוסיות לאיזור. נתמקם במלון בעיר, לאחר מנוחה נצא לסיבוב במרכז היפה של יואנינה, ונשב לארוחת ערב במסעדה מקומית שאנחנו אוהבים.
יום 7 - את היום הזה נקדיש לטיול בנופים המרהיבים של כפרי זגוריה, ולא בלי טעימות וארוחה טובה של המנות המסורתיות. לילה נוסף ביואנינה.
יום 8 - יוצאים לנסיעה חזרה לאתונה - בהתאם לזמנים נעצור בספוטים בדרך: מעיינות לורוס, מפרץ אמפילוכיה, גשר ריו-אנטיריו ותעלת קורינתוס (או חלקם). וניפרד באתונה עם טעם לעוד....
מתי מתאים לצאת לטיול?
התשובה הקצרה: בכל עונה.
ההמלצה שלנו: לא בעונות העמוסות, כי החוויה היא שונה, הנופים שונים אבל בעיקר, האוכל אחר. ביוון מבשלים עונתי, בהתאם לחומרי הגלם הטריים האופייניים לעונה, לכן טיול בקיץ יהיה מאד שונה בטעמים מטיול חורף.
זאת הזדמנות נפלאה לצאת לטיול חורף או סתיו כל כך מיוחד ביוון. המקומיים יותר זמינים, המפגשים יותר נינוחים והמטבח המקומי של החורף היווני הוא נהדר ומומלץ מאד.
.
עלות הטיול
המחיר יקבע לפי הרכב המשתתפים והתאריכים, רמת המלונות המבוקשת והרכב החדרים הנחוץ.
המחיר יכלול:
מסלול בליווי צוות אתר יוון והאיים
ליווי על ידי איש צוות כולל נהיגה
לינה לאורך המסלול במלונות טובים ונקיים, את הדגש אנו שמים בטיול זה על אוכל ולכן נבחר מלונות לא מהיקרים - אלא אם תציינו אחרת.
אוכל לאורך כל הטיול - במסעדות ובטעימות בהן נבקר
ציפורו/כוס יין בארוחות
המחיר לא כולל:
טיסות
ביטוח נסיעות אישי
הוצאות בעלי אופי אישי
טיפ לנותני שירות
כניסה לאתרים במידה ויהיו כאלה (לא מתוכננים בטיול זה אתרים בתשלום)
.
איך נרשמים?
בתיבת יצירת הקשר פה למטה, שלחו לנו פניה מפורטת - ציינו שמתעניינים בטיול Eat-Drink-Greek
הרכב משתתפים וגילאים, תאריכים, הרכב חדרים.
במידה ויש אלרגיות מסויימות, יש לציין זאת
הטיול לא מתאים לשומרי כשרות
אתונה, בירת יוון, העיר הגדולה ביוון, אלפי פנים לה. בחרנו להתמקד הפעם בשכונות מחוץ למרכז העיר. בגליפדה, בדרום מזרח אתונה, ובפיראוס, שהיא למעשה עיר בפני עצמה, והרביעית בגודלה ביוון. הנמל המפורסם של פיראוס נמצא כרבע שעה נסיעה ממרכז אתונה (כשאין תנועה), ובסמוך לנמל שוק מקומי עם כמה הפתעות קולינאריות מצויינות.
שוק פיראוס Pireaus
נולד לנו סיור חדש שכולל גם טעימות בשוק של פיראוס. למי שכבר ביקר באתונה ורוצה להכיר מיקומים חדשים, מסקרנים, יפים וטעימים.
במהלך הסיור נבקר בין השאר בשוק של פיראוס ונטעם מעדנים במעדניה משובחת וותיקה ונטעם קפה מעולה ומתוקים מקומיים, אבל גם נכיר נקודת תצפית יפיפיה בפיראוס שצופה אל אתונה והחוף. נבקר במרכז תרבות מרשים (סטאברוס ניארחוס) ונבקר בנמל הקטן, שהוא שונה לחלוטין מהנמל הגדול, והוא יפיפה.
מידע נוסף והרשמה לסיור המיוחד בפיראוס לחצו כאן.
מסעדת Rodia בקלה נרה, פיליון
הטברנה המקומית Rodia נמצאת בקלה נרה, ישוב תיירותי יחסית ומוכר במערב פיליון על שפת מפרץ פגאסטיקוס, אבל הטברנה הביתית הזאת נמצאת במיקום שהוא מעט נסתר מעיני מרבית התיירים שמגיעים לקלה נרה. יושבת ממש על חוף הים, חוף בתולי לצד מטע זיתים בצפון קלה נרה.
ניקוס, הבן, מארח ומגיש, עם אנגלית טובה, את המנות שאמא שלו, כריסטני, מבשלת כפי שלמדה מאמא שלה וכפי שאמא שלה למדה מסבתא שלה וכן הלאה. במקום מוגשות מנות יווניות מסורתיות, מחומרי גלם טריים ומקומיים. רוב התיירים יגיעו לכאן כנראה בקיץ או באביב, אבל למי שמגיע בסתיו ובחורף, מחכות מנות עונתיות נהדרות. במיוחד טעימה מנת ה'יוברלקיה', מנה חורפית של מרק עם קציצות בקר ברוטב לימוני. המנה לא מצטלמת מאד "סקסי" אבל היא כל כך טעימה...
כריסטני הכניסה אותנו למטבח שלה ולימדה אותנו להכין את המנה. ואנו משתפים אתכם.. המתכון למטה.
השביל היפה שמוביל מהמסעדה אל החוף הבתולי. Rodia. צילום: שרית רוסו
המנה הלא פוטוגנית הזאת (יוברלקיה), היא ספיישל חורף, לימונית וטעימה במיוחד. מסעדת Rodia קלה נרה
המתכון ליוברלקיה:
מצרכים:
750 גר' משר בקר טחון
כוס אורז עגול
3 ביצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
בצל גדול קצוץ דק (בפומפיה)
מיץ מ-3 לימונים
מלח
פלפל
10 כוסות מים
שמן זית
אופן ההכנה:
לערבב בקערה: את הבשר, חצי כוס אורז, ביצה אחת, פטרוזיליה, הבצל הקצוץ (מגורד), מלח פלפל, מעט שמן זית.
מערבבים היטב בתנועות לישה, מספר דקות.
קורצים קציצות (פה עושים אותן בצורה אובלית)
בסיר גדול מרתיחים 10 כוסות מים
מוסיפים חצי כוס אורז
מעט שמן זית ומלח
כשרותח, מכניסים לסיר את הקציצות ומבשלים כחצי שעה
לרוטב אבגולמונו:
2 ביצים - להקציף היטב עם מקציף (רצוי חשמלי)
להוסיף את מיץ הלימון ולהמשיך להקציף, תוך כדי שמוסיפים בהדרגה ממי המרק (אוספים עם מצקת בעיקר את השמן שצף)
סך הכל כמצקת אחת שלמה.
מתקבל נוזל בצבע לימוני חלבי.
מוסיפים אותו לסיר עם הקציצות תוך כדי תנועות ערבוב של הסיר (כדאי יד נוספת בשלב הזה - מישהו שיוצק ומישהו שמערבב).
מפזרים מעט פלפל שחור
מכסים במכסה (בשלב זה האש כבר כבויה)
ונותנים לנוח במשך כחצי שעה.
בתיאבון!