האתר המקצועי בישראל ליעוץ, תכנון והזמנה של חופשה או טיול ביוון
Greece and the islands- אתר יוון והאיים
עמוד הבית » ענף התיירות במשבר הקורונה

ענף התיירות במשבר הקורונה

ענף התיירות במשבר הקורונה

מלבד הפתרונות האינפנטילים שמציעה מדינת ישראל לעצמאים בכלל כרגע במשבר הקורונה, מפתרונות מצחיקים עד רמה של להעליב את העצמאים באופן מכוון, אחרת לא ניתן להסביר את את ה 6000 או 12000 ש"ח שהם מציעים רק לחלק מהעסקים או את ההלוואות שיקברו אותנו רק עמוד יותר, או את דחיית המיסים בכמה ימים [ באמת תודה.. בשביל זה ישבתם שבועיים לנסח פתרון לעמאים? ] צריך גם להבין שרוב עסקי התיירות עובדים באופן שונה למדי מרוב העסקים האחרים, למעשה עסקי התיירות מוכרים מוצרים שאת העמלה בגינם הם יקבלו רק בחודשים מאוחרים יותר, זה נתון שמדינת ישראל או לא מבינה או לא רוצה להבין. מדינת ישראל מדברת על ההפסד של בעלי עסקים למשל בחודש מרץ 2019 אבל לא מבינה שאת העמלות של חודש מרץ רוב בעלי העסקים בתחום התיירות אמורים לקבל רק ביוני, יולי ומאוחר יותר,רובנו לא עובדים על בסיס מזומן, אנחנו מוכרים מוצרים שאת הרווח אנחנו מקבלים רק בסוף התקופה ולכן על מדינת ישראל להתייחס לבעלי עסקים בתחום התיירות באופן שונה מהאופן שבוא היא מתייחסת [ נכון לא עכשיו לא מייחסת ] לעסקים אחרים.

רק על חופשות פסח [ בלי לדבר על חופשות ומוצרים מאוחרים יותר ]  עסקים רבים בתחום התיירות הפסידו, עשרות אלפי, מאות אלפי ומיליוני שקלים. מדינת ישראל צריכה להתייחס ספציפית לתחום התיירות ולספק פתרונות שיצילו את הענק שפועל שונה מרוב הענפים האחרים במשק, עם זאת קשה לצפות ממדינת ישראל לעשות זאת כרגע בעוד גם לעסקים האחרים היא מתייחסת בזלזול ובחוסר הבנה מזעזע של הסיטואציה בה הם נמצאים, אז בטח ובטח אין להם את הידע והיכולת לפרק לגורמים את סוגי העסקים השונים.

אתן דוגמה מאתר יוון והאיים רק לצורך המחשה.

בחודשים, אוקטובר 19 נובמבר 19 דצמבר 19 ינואר 20 פברואר 20 ותחילת מרץ 20 בוצעו הזמנות ליוון [ דרך אתר יוון והאיים לחופשת פסח ] בסך עמלות שמגיעות לנו שעומד על כמה עשרות אלפי יורו, אם לא היה משבר קורונה, היינו מקבלים את העמלות הללו בחודש בסוף חודש יוני, כי כך זה עובד מול הספקים השונים, בדרך כלל מקבלים את העמלות 60 יום לאחר שהתייר מסיים את החופשה שלו, כלומר חופשת פסח שהייתה אמורה להיות ב 14 הימים הרשונים של אפריל, את התגמול בגינה מקבלים רק בחודש בסוף חודש יוני. זאת בניגוד למסעדה למשל, שמוכרת אוכל של סועדים פיזית במסעדה [ מזומן ] בלי לפגוע בבעלי המסעדות כמובן, שנפגעים מאד ממשבר הקורונה, אבל רק לצורך המחשה של השוני בין עולם התיירות לעולם הפיזי.

אגב במשך החודשים ינואר עד יולי, כמעט ואין לעסקי תיירות רבים הכנסות משמעותיות, אלה רק הוצאות, בחודשים אלה אנחנו עובדים על עמלות של הזמנות שיתקבלו  בעתיד ביולי אוגוסט, עליהן אנחנו מקבלים את העמלה שלנו רק באוקטובר, נובמבר ודצמבר, כך שלמעשה בחודשים הללו אמורות להתקבל הזמנות לעונת התיירות ומאחר ואין כאלה בשל חוסר הוודאות, למעשה אנחנו בעסקי התיירות עשויים להפסיק את כל השנה, הפסד מטורף של כסף שיפיל עסקים רבים, לכן גם שמדינת ישראל דיברה על הכנסות חישוב הכנסות של חודש מרץ לצורך חישוב הפיצוי, בעלי עסקים בתחום התיירות תפסו את הראש, אצלנו אין שום חשיבות להכנסות בחודש מרץ, חודש מרץ הוא חודש של הוצאות, לא של הכנסות!ובמשרדי הממשלה ובאוצר לא מבינים את הסוגייה הזו כלל, מתייחסים לכל העסקים אותו הדבר, למרות שהם אינם אותו הדבר.

אגב, במאמר הקצר הזה אני כותב על ההפסד הכספי בגין ביטול מוצרי תיירות עתידיים, בכלל בלי לגעת בהוצאות הגדולות של אותם בעלי עסקים, בכך אנחנו בענף התירות כמו כל העסקים האחרים, הוצאות שוטפות לא מפסיקות, אלה שבתחום התיירות כאמור, גם אובדן ההכנסה היא לא רק מיידית, אלה גם מיידית ובעיקר עתידית.

פתרונות.

הפתרון הנכון ביותר שמדינת ישראל יכולה וצריכה להציע לבעלי עסקים [ לדעתי בכלל ] אבל אם אנחנו מדברים על תחום התיירות אז כרגע אגע רק בתחום זה, היא לספק מענק חד פעמי בגובה ההפסד הכספי של כל עסק ועסק בתחום, עסק בתחום התיירות איבד נגיד 150000 ש"ח עמלות, אחר איבד 1 מיליון ש"ח עמלות ואחר איבד 5 מיליון ש"ח עמלות, זה פתרון אמיתי וענייני שיציל את הענף ויהווה עמידה בסיכום הפורמאלי של מדינת ישראל למי שמשלם לה את רוב המיסים של מדינת ישראל, העצמאים. אחרת, עסקים רבים יקרסו, מה שיוביל לפיטורי עשרות אלפי עובדים ונטל של דמי אבטלה שישולמו לעשרות עד מאות אלפי אנשים במשך שנים, בדיוק אגב כפי שקרה ביוון. [ בעת המשבר הכלכלי הגדול ] בדיוק את אותו הכסף שמדינת ישראל הולכת לשלם למובטלים עתידיים, היא יכולה לשלם כעת לבעלי העסקים בתחום התיירות [ כן, מדובר בסכומים גדולים ] בכדי להציל את הענף, דבר שכלכלית רק ישתלם למדינת ישראל, כי מדובר על אותו הכסף בדיוק, במקום שילך לתשלום דמי אבטלה עתידיים ילך לכיסוי ההפסדים של ענף התיירות וגם על הדרך יהווה צעד בונה אמון בין המדינה לבין בעלי העסקים, זה לגמרי Win Win ולא ברור לי מדוע מדינת ישראל לא רואה את המציאות הזו, Simple as it is


סיון זמיר.
בעלים של אתר יוון והאיים.


שותף גם ביוזמה של : המאבק לזכויות העצמאים. ו המאבק להצלת התיירות והתעופה בצל משבר הקורונה







Powered by Israel-Greece.com & Clickgo.co.il