האתר המקצועי בישראל ליעוץ, תכנון והזמנה של חופשה או טיול ביוון
Greece and the islands- אתר יוון והאיים
עמוד הבית » טיול עם כלב ביוון

טיול עם כלב ביוון

טיול עם כלב ביוון

על מנת להטיס את הכלב או החתול שלכם מישראל למדינות האיחוד האירופי, יש לבחון את התקנות הן בצד הישראלי והן במדינה אליה אתם מטיילים, במקרה שלנו - יוון.
לפני שנעמיק אל הפרטים, מבחינת מסגרת זמנים, עליכם להתחיל בתהליך 4 חודשים לפני מועד הטיסה, ועל חיית המחמד שלכם לבצע סדרה של חיסונים לפני הטיסה.

מה עליכם לעשות בארץ?
משרד החקלאות הוא הרשות בישראל המפקחת על הובלת חיות מחמד לישראל וממנה, לרבות כלבי הנחייה/סיוע או תמיכה רגשית.
למי מבינכם המתכוונים לטוס עם בעל חיים, עליכם לקבל אישור מהשירותים הווטרינרים של משרד החקלאות.

פרטי משרד החקלאות:
מרכז שירות 6016*
כתובת ת.ד. 30, מיקוד בית דגן 5025001
[email protected]
פקס- 03-9485835
מענה טלפוני 24/7, מענה בצ'אט 08:00 - 17:00

שימו לב שתהליך האישור עשוי להימשך מספר חודשים וכולל ביצוע מספר בדיקות בבעלי חיים.

ישנן מספר דרכים להובלת בעלי חיים:
כמטען אישי בתא המטוס - ניתן להעביר את רוב חיות המחמד הקטנות או חיות הסיוע בתא עם בעליהם. במקרה כזה מגיעים לדלפק הצ'ק אין עם בעל החיים.
ככבודה רשומה בתא המטען - במקרים מסוימים (למשל חיות גדולות), יש להעביר בעלי חיים ככבודה רשומה. במקרה זה, עליך לשלוח את החיה בדלפק הצ'ק-אין, עם הנחיתה, תוכלו לקבל את החיה שלכם באולם הנחיתות.
כמטען רשום - ישנם מקרים בהם ניתן להוביל בעל חיים על ידי אגף המטענים (למשל, חיה גדולה במיוחד או חיה שטסה ללא ליווי). במקרה זה, כל סידורי ההובלה יבוצעו באמצעות אגף המטענים של חברת התעופה בה בחרתם. החיה תדוור במסוף המטען.
* מותר להיות בתא נוסעים אם חיית המחמד שוקלת פחות מ-8 ק"ג, ואם יותר מ-8 ק"ג אז הם יכולים להיות בתא המטען של המטוס.

לא משנה באיזה אופן בחרתם להוביל את חיית המחמד שלכם, יש לעמוד במספר תנאים לפני הטיול:
דרכון לחיות מחמד הידוע גם בשם - מסמך הכניסה הווטרינרי, נדרש לכל חיית מחמד הנכנסת לאיחוד האירופי. כל וטרינר רשמי יכול להנפיק מסמך זה לאחר שתוצאות הבדיקות הבריאותיות שנעשות לחיית המחמד מלמדות על מצב בריאותי תקין.
מיקרו שבב - נדרש שחיית המחמד תהיה מסומנת על ידי מיקרו שבב או קעקוע קריא בבירור.
חיסון נגד כלבת - עליכם לחסן את חיית המחמד שלכם נגד כלבת אצל וטרינר מורשה. חיית המחמד חייבת להיות בת 12 שבועות לפחות במועד החיסון. תקופת תוקף החיסון מתחילה 21 יום מסיום פרוטוקול החיסון לחיסון הראשוני.
בדיקת נוגדנים לכלבת - בדיקת טיטרציה של נוגדני כלבת היא חובה עבור חיות מחמד הנכנסות לאיחוד האירופי. על וטרינר מורשה לבצע את הבדיקה לפחות 30 יום ממועד החיסון נגד כלבת. יתרה מכך, עליכם להמתין 3 חודשים מיום נטילת דגימת הדם המוצלחת לפני שתוכלו לנסוע. הבדיקה, שאמורה להתבצע במעבדה מאושרת, חייבת למדוד רמת נוגדן מנטרל לנגיף הכלבת בסרום השווה או יותר מ-0.5 IU/ml.
תעודת בריאות - לאחר השלמת כל השלבים שתוארו לעיל, עליכם לקבל אישור בריאות. ניתן לקבל אישור זה מווטרינר רשמי או וטרינר מורשה ולאחר מכן באישור הרשות המוסמכת (משרד החקלאות). תעודת הבריאות חייבת להכיל את הפרטים הבאים: הקוד האלפא-נומרי המוצג על ידי המיקרו שבב או הקעקוע, פרטי החיסון נגד כלבת ופרטי דגימת הדם. על תעודת הבריאות להיות בתוקף למשך 10 ימים מתאריך הנפקתה על ידי הווטרינר הרשמי ועד למועד בדיקת המסמכים והזהות בנקודות הכניסה של הנוסעים שקבעו המדינות החברות. יש צורך בתעודה חדשה בכל נסיעה.
הצהרה בכתב
כמו כן, נדרשת הצהרה בכתב, במילוי על ידי הבעלים או גורם מורשה הנוסע עם חיית המחמד המציינת את האופי הלא מסחרי של הטיול.
הסגר
חיות מחמד הנוסעות ליוון אינן צריכות להיות בהסגר אם הן עומדות בכל הדרישות שפורטו כאן מעלה.

שימו לב כי מדובר בנהלים הכלליים וכי מומלץ שתבדקו היטב את כל הפרטים לגבי גודל הכלוב שעליכם להצטייד בו במידה ותבחרו לדלוור את חיית המחמד שלכם כמטען רשום / ככבודה בנוסף לתקנון חברת הטיסה איתה בחרתם לטוס.

נקודות כניסה ביוון:
שדה התעופה של אתונה
נמל פיראוס
שדה התעופה סלוניקי
נמל סלוניקי
נמל רודוס ושדה התעופה
נמל קוס ושדה התעופה
קלימנוס
נמל ושדה התעופה של מיטיליני
נמל מירינה (לימנוס) ושדה התעופה
נמל חיוס ושדה התעופה
נמל סאמוס ושדה התעופה
ארמופוליס (סירוס)
נמל ארגוסטולי
נמל ושדה התעופה הרקליון (כרתים)
נמל ושדה התעופה חאניה (כרתים) 
נמל קורפו ושדה התעופה
** ויש נוספות. 


בתוך גבולות יוון
נפתח בעובדה אחת ידידותית מאוד לחיית המחמד שלכם, יוון היא מדינה אוהבת לחיות מחמד באופן כללי ולרוב תפגשו באוהבי חיות בדרככם.

נמליץ לכם להתנייד ברחבי יוון, בין אם מדברים על התניידות עם חיית מחמד ובין אם ללא, יש משהו נהדר בחווית ההפלגה במעבורת, לעומת טיסה. כמובן שיש מצבים בהם נוח לקחת טיסת פנים. במקרה זה יהיה עליכם לבדוק את התקנות בחברת התעופה בה אתם טסים ביוון. לתקנות חברת הטיסות היוונית איג׳יאן, לחצו כאן.
נשוב לדון במצב שבו אתם מטיילים עם חיית מחמד, על אחת כמה וכמה, נמליץ לכם לעשות זאת דרך הים. תוכלו לשלב הפלגה שיכולה להיות לכם לחוויה יוונית מהנה ועבור חיית המחמד שלכם, קלה יותר מהאפשרות לטוס פעם נוספת.

הפלגה במעבורת - ברוב ההפלגות (למעט רחפות) ניתן לעלות ללא שום בעיה עם חיית מחמד. שימו לב כי בעת הזמנת כרטיסים, ככל שתוכלו להוסיף רכב, תוכלו לסמן גם על כרטיס הכולל חיית מחמד. ישנה אפשרות לעלות עם הכלב / חתול שלכם כשהם קשורים / נשואים בתיק נשיאה באזורי הישיבה החיצוניים - על הסיפון ויש אפשרות להשאיר את חיית המחמד בכלובים מיועדים הנמצאים בדרך כלל בקומות העליונות של המעבורת. אין עלות נוספת בהפלגה, עבור חיית מחמד. 

כלבים בחופים ביוון 
אין חוק הקובע איסור כניסת כלבים לחופי ים ביוון. אבל, חשוב שהכלב שלך לא יפריע לאנשים אחרים על החוף. שוב, יש מי שיהנה לשחק עם הכלב שלכם, ויש מי שעלול לפחד, להמנע ממרגע או אינטראקציה. נסו לכבד את המרחב הציבורי הבריא לכולם. 


כמה נקודות נוספות שאולי תרצו לדעת - 
עקרונית, ככל שתטיילו ביוון עם כלב / חתול ברכב, בדרכים, אתם עלולים להתבקש להציג דרכון/ מיקרו שבב מזהה. זה על פי חוק. מעשית לא שמענו על אף מקרה שבו זה אכן קרה.
למרות שיוון, מדינה אוהבת וסימפטית בסה״כ לחיות, יש גם מצבי קיצון הופכיים, דוגמת תופעת הרעל שנוהגים לפזר באזורים רבים. האתגר הוא שלרוב גם אין דרך לדעת, אם מדובר באזור מסוכן מבחינה זו. ולכן מוטב שתשמרו את חיית המחמד האהובה שלכם בקשר עין / קרוב אליכם / קשורים ככל שאתם מטיילים איתם בחוץ.
יוון, ידועה בין היתר במספר מרובה של כלבי רחוב (וחתולי רחוב כמובן), אך לעיתים הכלבים עלולים להיות תוקפניים ואגרסיביים, ולכן אנו בצוות אתר יוון והאיים ממליצים להקפיד על החזקת מקל ביד, בזמן שמטיילים בטבע, באיזורים כפריים, בהם לרוב יש כלבי רחוב שמסתובבים.
- כדאי לזכור שכלב שמקשקש בזנב הוא לא תמיד שמח, ואין לדעת מהן כוונתיו. נסו להנמע מאי נעימויות הזמן הביקור שלכם והחופשה.
 ככל שאתם בעיר, על אחת כמה וכמה, הקפידו לקשור את חיית המחמד שלכם ולשמור אותם בתשומת לב עירנית.

לפני שתטיילו ליעדי יוון השונים, בררו על קיומו של וטרינר מקומי. אם חיית המחמד שלך נמצאת בטיפול, מוטב שתביאו אתכם את כל התרופות הדרושות. למקרי חירום בהעדר וטרינר ניתן לפנות גם לבתי המרקחת המקומיים המוכשרים במקרי חירום כללים.

















Powered by Israel-Greece.com & Clickgo.co.il