הכפר המקסים צאגארדה בחלקו המזרחי של חצי האי פיליון הוא אולי "המייצג" הטוב ביותר של כפר ייחודי בחצי האי פיליון, שיפולי הבתים במעלה הגבעה המשתפלת לעבר הים, הסימטאות הצרות, הנופים הקסומים והמראות הכל כך מיוחדים לחצי האי פיליון, אם כי האטרקציה המרכזית בישוב צאגארדה הוא עץ הדולב העתיק ביותר באירופה והגדול שבהם, ללא ספק חוויה יוצאת דופן ואתר חובה לביקור בחצי האי פיליון, הישוב צאגארדה [צנגרדה] גם קרוב מאד לאחד החופים המרהיבים ביותר של חצי האי פיליון "מילופוטאמוס".
כדאי להקדיש חצי יום או יום שלם לביקור במשולש הכפרים צאדארגה, מילופוטאמוס וגם דמוחארי המצויים במרחק לא גדול בין אחד לשני, כאשר כביש מפותל ואיטי מקשר בינהם בתוך יער סבור וירוק עם מפלוני מים היוצאים מהסלע מכאן ומשם, שימו לב שאם אתם מגיעים לצאגארדה בחורף ואתם לנים בחלקו המזרחי של חצי האי פיליון, תכננו היטב את הזמנים שלכם, השקיעה בחלק המזרחי בחורף בסביבות השעה 17:00, בקיץ ניתן למשוך כאן באור עד 21:00 לפחות. מסעדה טובה בצאגאראדה עונה לשם אלקאס, ממש לפני הפנייה ימינה לכביש שמוביל לעת הדולב ועל הכביש הראשי של צאגאראדה.. נסו להמנע ממלכודות התיירים בכיכר הדולב עצמה שם התמורה לכסף שלכם לא תהיה טובה.
כאופציית לינה צאגאראדה היא נחמדה, אם כי הכפר מורסי בהמשך הכביש מספק אפשרויות לינה טובות יותר ובגם במחיר טוב יותר, להמלצות על מלונות בחצי האי פיליון ראו את העמוד הבא : מלונות מומלצים בפיליון
הדולב הענק של צאגארדה בפיליון הוא לא סתם ענק, יש סיפור ארוך מאחורי עץ הדולב הזה, כי למעשה מה שאתם רואים הוא לא הגזע של העץ.. אלה רק הצמרת שלו, הגזע [ סיפור ארוך ] שיסופר בהזדמנות אחרת מצוי 15 מטר למטה מהצמרת שאתם רואים וע"פ הערכות גודלו פי 4 מהצמרת. תמונה מתוך : http://www.pelion.co.il
שאלה שנשאלת על ידי תיירים רבים שמגיעים לעץ הדולב המפורסם בצגאראדה שבפיליון היא בן כמה העץ, אם תבצעו חיפוש של השאלה הזו בגוגל תמצאו מידע רב וככל הנראה ולא מדוייק, פחות או יותר בכל אתר כתוב מספר אחר 700 או 1500 או 2400 ועוד שלל מספרים שכל מיני אנשים העלו במהלך השנים, עם זאת מומחים לבוטיניקה שביקרו בעץ בשנת 2017 טוענים שגילו של העץ למרות גודלו העצום לא עולה על 400 שנה והם גם מאמתים את העובדה שמה שאתם רואים בפועל בכיכר Agia paraskevi הוא את צמרת העץ בלבד, שכן הגזע עצמו מצוי כ 15 מטר מתחת לאדמה, כפי שמספר גם סיון זמיר שמגיע עם מטיילים לעץ הדולב המפורסם, בבנייה של הכניסה החדשה קברו את הגזע עמוק באדמה במיקום בו בנו את הכניסה החדשה לאחר רעידת האדמה הגדולה, אם מסתכלו בקצה הכיכר למטה תראו את שתי הכיכרות שנבנו במקום בעבר, זה גובה הגזע המקורי המצוי עמוק באדמה.