האתר המקצועי בישראל ליעוץ, תכנון והזמנה של חופשה או טיול ביוון
Greece and the islands- אתר יוון והאיים

חופשת איים - איילנד הופינג

חופשת איים - Island Hopping

עמוד איילנד הופיג ביוון של אתר יוון והאיים מוגש בשיתוף ובחסות ferriesingreece אתר ההזמנות הבטוח ביוון להזמנה של כרטיסי הפלגות Online לאיי יוון.


Greek Ferries

מכירים את המושג? "איילנד הופינג", מושג מוכר בתחום תיירות האיים והוא מתייחס לחופשה שכוללת שילוב של כמה איים. העניין הוא שיש המון איים, ולמען האמת, לא פשוט לבחור. הדרך הנכונה לתכנן חופשה שמשלבת שניים, שלושה או אפילו ארבעה איים, תלויה גם בזמן שעומד לרשותכם וגם בתנועת המעבורות ובקשרי ההפלגה בין האיים השונים. לכן עמוד זה שימושי ויעשה לכם סדר ובאופן כללי את החיים פשוטים יותר, כשאתם ניגשים לתכנן חופשת איים בקיץ היווני.
דבר נוסף שחייבים לזכור - האיים הם עונתיים וזה אומר שהם "מתעוררים" לחיים בין מאי לאוקטובר. זה לא שבחורף יש יווני עם מפתח שנועל את האיים, אלא שתנועת המעבורות, המסעדות והמלונות שפתוחים, אלה מצטמצמים דרמטית, וזה אומר, שהבחירה הופכת למאד מאד בסיסית בין מקומות האירוח שפתוחים, וכן לגבי הטברנות שפתוחות, וכמובן שווליום התיירות נושק לאחוזים בודדים בלבד בעונת החורף. אם בכל זאת בחרתם, מתוך ידיעה זאת, לצאת אל האיים בחורף היווני, תהנו מחופים פרטיים, שקט אמיתי ושלווה, ובפרט אם נפלתם על מזג-אוויר מוצלח. 
ההמלצות לקומבינציות איים מטה, הן לאיים שקשרי ההפלגה ביניהם נוחה וקיימת ופשוטה יחסית, ובעונה.
עוד נקודה חשובה ונתון שחשוב לקחת בחשבון: רבים מחפשים יעד בטיסה ישירה מתוך כוונה לצאת ממנו לאיים נוספים, קחו בחשבון שטיסות ישירות לאיי יוון יש בעונה בלבד, אך העניין היותר חשוב הוא שהן מוגבלות לשבוע בלבד, אלה טיסות צ'רטר, ולכן אם לוקחים בחשבון שיום ראשון ויום אחרון עליכם להיות ביעד שבו נוחתים וממנו ממריאים, זה משאיר חמישה ימים, בטווח זמן כזה ומתוך העובדה שאנו נאמנים לקצב היווני ולא אוהבים למהר או להספיק כמה שיותר אלא לקחת את הזמן ולהינות במקסימום, בטווח של שבוע, ובקיזוז זמנים שצריך לקחת בחשבון של הפלגות וטיסות, אנו ממליצים על שילוב של שני איים לכל היותר. ובאופן כללי, לטעמנו, במינימום מוטב להקדיש שלושה ימים לכל אי. לכן, בהמלצות מטה, הקומבינציות מתייחסות לנסיעה של מינימום 10 ימים, אם בתכנית שלכם יש שבוע בלבד, תורידו יעד אחד מכל הצעה, אלא אם מפורט אחרת.
זכרו, ברוב המקרים, בעונה, תמצאו הפלגה אחת שיוצאת מאי אחד לאחר, ויש מקרים שזה קורה רק פעם, פעמיים או שלוש פעמים בשבוע. נדירים המקרים שיש יותר מהפלגה אחת ביום מאי לאי. 
הדבר הראשון שיש לעשות הוא לבדוק את לוח זמני ההפלגות, זה יעזור לכם לעשות את הבחירות שלכם ויעשה לכם סדר. לחצו על הקישור מטה כדי להתחיל לתכנן את האיילנד הופינג שלכם:
בעמוד ההפלגות תמצאו קישור ללינק הזמנת הפלגות, ועליכם לחפש לפי נמל מוצא, נמל יעד ותאריך מבוקש.
שימו לב: בעונה, עשוי להיות מצב שאין מקום על הפלגה, ולכן מוטב להזמין מראש. הזמנה אונליין אפשרות עד 48 שעות לפני, אם אתם מחפשים להזמין כרטיס מהיום להיום או מהיום למחר, יש להגיע לקיוסק בנמל ולרכוש (עדיין מראש, כי אין הבטחה שיהיה מקום אם תגיעו לרכוש ממש לפני ההפלגה)

לאפשרות ייעוץ מקצועי בתשלום - גללו עד לתחתית העמוד.


כמובן שיש המון קומבינציות, אך נראה שיש פה רשימה נאה שאפשר לצאת איתה לדרך. הפלגה נעימה....

מיקונוס Mykonos - סנטוריני Santorini - פארוס Paros
קלאסיקה של שלושת האיים הקיקלאדיים הכי מוכרים והכי מתויירים. בהנחה שאתם מגיעים בטיסה ישירה לסנטוריני או למיקונוס, כי לפארוס אין טיסות ישירות מישראל אלא הפלגה או טיסת פנים מאתונה, בחרו אי אחד לשלב בנוסף ולא עוד שני איים. אם לרשותכם יותר ימים, תוכלו לדלג בין שלושת האיים, ולא מאד משנה מהיכן מתחילים, מה שחשוב תמיד זה לבדוק את לוח זמני ההפלגות בקישור לעיל.
ככלל, איים שיש להם שדה תעופה הם איים מתויירים יותר, ובוודאי אם שדה התעופה הוא בינלאומי כמו במיקונוס וסנטוריני. ועוד כלל, יעדים מתויירים, כנראה שיש לכך סיבה... למשל סנטוריני, הוא פשוט יפיפה ורומנטי וציורי ונחשק מאד. מעטים האנשים שנפשם לא יוצאת אל מול מראה הסימטאות הצרות והבתים הלבנים הציוריים מול שקיעה מרהיבה. סנטוריני הוא יעד של ספוטים ציוריים. החופים של סנטוריני הם קצת פחות קונבציונאליים ופחות "גלוייתיים", מה שיפה בהם הוא החול השחור (כתוצאה של פעילות וולקנית), אל מול הים הכחול, אבל המיקומים המתויירים ביותר באי הם עיירות הצוק ולא עיירות החוף, בניגוד לרוב האיים של יוון.
מיקונוס לעומת זאת, הוא יעד של חופים נהדרים,נוחים, מסודרים, יפים שכוללים גם אטרקציות וגם הוא אי מאד מתוייר. שני איים אלה הם גם היעדים היקרים ביוון והדרך להוזיל עלויות כשבוחרים באיים אלה ויש תקציב מוגבל, היא לבחור ללון בסנטוריני דוקא באיזורי החוף ובמיקונוס דוקא בכפרים הגבוהים, הסיכוי למצוא מחירי לינה סבירים יותר הם במיקומים אלה, אך זה גם אומר שצריכים להיות ניידים כדי להגיע למיקומים הנחשקים באי. הם לא איים גדולים, כך שאם אתם שוכרים רכב, זאת לא בעיה להתנייד ובכך לחסוך בעלויות לינה.
פארוס, בשונה מהשניים הראשונים הוא אמנם מתוייר, יש לו שדה תעופה מקומי, ללא טיסה ישירה מישראל, אך שומר על איזון אחר מסנטוריני ומיקונוס, יש בו היצע מגוון של מקומות לינה והטווח רחב, יש בו עדיין מן האותנטיות היוונית החסרה במיקונוס, יש לו כפרים קיקלאדיים ציוריים קלאסיים וחופים נהדרים שהגישה אליהם פשוטה, לא במקרה הוא אחד היעדים הנבחרים לחופשת קיץ על ידי ישראלים.
כפי שציינו לעיל - אנו לא אוהבים למהר כשאנחנו ביוון, ולכן אין טעם לדלג כל יום לאי אחר, מוטב להקדיש במינימום 3 ימים לאי ורצוי יותר. זה גם לא חייב להיות שווה בשווה, ולמה הכוונה? למשל יש לי 10 ימים לחופשה ובהנחה ואני מגיע מאתונה, ולוקח בחשבון שזה משאיר לי תשעה ימים נטו, בהתאם להעדפה אישית שלי, החלוקה היתה כנראה: יומיים מיקונוס, יומיים סנטוריני וחמישה ימים פארוס, או כמובן שווה בשווה, הכל תלוי בהעדפה אישית שלכם.
לאחר שקראתם על כל אחד מן האיים והגעתם לאיזה חלוקה שתתאים להעדפות שלכם, בדקו את לוח שעות ההפלגות ביניהם. משך ההפלגה בין האיים הוא בין שעה לשעתיים.
למידע והמלצות בכל אחד מן האיים: פארוס - מיקונוס - סנטוריני

חוף Kolimpithres באי פארוס

.


פארוס Paros - נאקסוס Naxos - מילוס Milos

קלאסיקה אהובה במיוחד - שלושת האיים הקיקלאדיים המיוחדים. אל שלושתם ניתן להגיע בטיסת פנים או בהפלגה מאתונה. קחו בחשבון כ-4-5 שעות הפלגה מפיראוס. בין נאקסוס לפארוס רק חצי שעה הפלגה ובין פארוס למילוס כשעתיים הפלגה.
כנראה שהיינו מתחילים עם נאקסוס, למרות שאין זה מאד משנה ותוכלו להתחיל גם עם כל אחד מהאחרים. נאקסוס הוא הגדול בין האיים הקיקלאדיים וחלק מתוואי השטח באי כרוך בנסיעה הררית יותר משמעותית מבאיים פארוס או מילוס, שגם בהם יש גבעות, אך אין הרים של ממש והם קטנים יותר. היתרון של איים גדולים הוא שיותר קל למצוא בהם איזורים שהם הרבה יותר אותנטיים והרבה פחות מתויירים, אם זה משהו שאתם מחפשים. את האי פארוס כבר הזכרנו למעלה בקומבינציה הקודמת והוא אי מאוזן ונהדר, שכולל כאמור מגוון רחב של מקומות לינה, ובאופן כללי מאד קל ופשוט לטייל בו. והאי מילוס, הקטן בין שלושתם, למרות שבמבט על המפה הוא יראה לכם פחות או יותר דומה בגודלו לפארוס, צריך לקחת בחשבון שרק חצי מהאי, החצי המערבי, הוא מיושב וסלול, בחצי המזרחי של אי אין גישה לרכבים או ישובים וכמובן שגם לא מלונות. הוא אמנם מתוייר, אך בטוב טעם, ואנחנו לא מגזימים כשאנחנו אומרים שיש במילוס כמה מהחופים ומהספוטים היפים ביותר בין איי יוון. 
בין נאקסוס לפארוס יש כמה הפלגות מדי יום אך בין פארוס או נאקסוס אל האי מילוס, אין הפלגה כל יום, ובעונה יש פעמיים בשבוע - בשרך כלל ימי שבת ושלישי, אך מוטב לבדוק ובוודאי להזמין מראש במקרה זה.
למידע והמלצות בכל אחד מן האיים: פארוס - נאקסוס - מילוס

כפר דייגים באי מילוס

.

אגיסטרי Agistri - אגינה Aigina - פורוס Poros
בואו נעשה שילוב קרוב וקל ומוצלח מאד, באיים הסארוניים, הם האיים הקרובים ביותר לאתונה ומשך ההפלגה מנמל פיראוס אל אגינה הוא כשעה בלבד, אל אגיסטרי שעה וחצי או פחות מזה ברחפת, ואל פורוס שעתיים הפלגה. ויש יותר מהפלגה אחת מדי יום, למעשה יש לוח זמנים מאש נח של הפלגות אל האיים הסארוניים בעונה. עדיין, זה לא שיוצאת מעבורת כל שעה אבל יש בין 4-6 הפלגות ביום שזה נחשב לגמיש במיוחד.
במקרה של קומבינציה זאת היינו מתחילים באי אגיסטרי, בוחרים במעבורת כי יותר כייף להגיע במעבורת שמכניסה לאווירת החופשה, עם ליווי השחפים על הסיפון מול הים הפתוח. אך במקרה של אגיסטרי, וכיוון שזה פחות משעה ברחפת, גם רחפת באה בחשבון.
באגיסטרי תוכלו להתנייד בקלות ללא רכב. המעבורת (לא הרחפת) מגיעה אל סקאלה, היא עיירת הנופש של האי, ומהנמל במרחק הליכה של דקות בודדות כבר תוכלו להיות במלון שלכם - זה הזמן להזכיר ולחדד - אגיסטרי אי קטן מאד, וככל שהאי קטן יותר כך היצע מקומות הלינה באי מוגבל יותר, חובה! להזמין הרבה מראש אם מתכננים לנפוש פה בעונה. בשונה מהאיים שהוזכרו בקומבינציות הקודמות, באיים הללו, הסארוניים, תמצאו מקומות לינה פשוטים ומקומיים בעיקר, אין מה לחפש את מלון הבוטיק העדכני או את רזורט החוף המפנק, כי לא תמצאו אותם פה. ולכן הבחירה בקומבינציה זאת מתאימה למי שהיא מתאימה.
מאגיסטרי ממשיכים אל האי אגינה, יש כמה הפלגות ביום בין שני איים אלה ומדובר על חצי שעה או פחות ביניהם, ולמעשה אפילו ניתן לקחת מונית ים פרטית בין שני איים אלה. אגינה הוא שונה וגדול יותר ולמעשה הוא סוג של פרבר של אתונה. על האי תושבים רבים שבחרו באיכות חיים, לצד עבודה בעיר, והם לוקחים מדי בוקר את המעבורת ושטים אל מקום העבודה שלהם בעיר, הפלגה של שעה. עיירת הנמל מתוקה ואותנטית ומציעה טיילת עם בתי קפה ומסעדות ורחוב של חנויות בוטיק קטנות ומזמינות. אגיה מרינה היא עיירה תיירותית באי, תיירות מקומית, זה לא משנה את מה שנאמר לעיל לגבי איכות המלונות. העיירה פרדיקה היא עיירת דייגים מקסימה, ובכלל באגינה תמצאו הרבה חופים נהדרים והרבה אווירה מקומית ופשוטה. רכב יהיה שימושי.
מאגינה אפשר להפליג אל האי פורוס, ואל תתבלבלו עם פארוס, פורוס הוא אי ירוק ומקסים, גם הוא שומר על אוטנטיות ששמורה לאיי יוון הקטנים שאינם מצויידים בשדה תעופה. פורוס כן נפוץ ומוכר בקרב יאכטיונרים, שמגיעים אל המרינה המוגנת והיפה של פורוס לעגינת לילה. העיר הקטנה מרוצפת סמטאות, יפה ומפתיעה ואם אתם עם רכב, תצאו לגלות את החופים הנפלאים והשקטים של פורוס.
כל אחד מן האיים הללו, כמו גם האי הידרה, יכולים לאפשר גם יום טיול בודד מאתונה. אם אתם בעיר ורוצים גיחה לאחד האיים, זה בהחלט אפשרי לקחת הפלגה בבוקר אל אחד מהם ולחזור לקראת ערב או בהפלגה אחרונה.
למידע והמלצות בכל אחד מן האיים: אגיסטרי - אגינה - פורוס

חוף Aponisos באי אגיסטרי

.

סקיאתוס Skiathos - סקופלוס Skopelos - אלוניסוס Alonisos
אל האיים הספוראדיים, בחלקו הצפוני של הים האגאי, אל מול חופי פיליון.כפי שציינו כבר לעיל, באופן יווני, אין סיבה לרוץ מאי לאי ואפשר לבחור גם רק אחד מהם ולא תרגישו חוסר ולא יחסך מכם מאומה. אנו מבינים את הסקרנות לבקר בעוד יעד ואי ובפרט שהוא קרוב יחסית. במקרה של האיים הספוראדיים, השוני בין האיים הוא בולט יותר ולא כולם יספקו לכם את החופשה המתאימה לכם, לכן חשוב לקרוא על כל אחד מן האיים ולבחור אם אתם רוצים לדלג בין שלושתם או לבחור אחד או שניים מהם. סקיאתוס הוא היחיד שיש לו שדה תעופה בינלאומי, והיו שנים שהיו אף טיסות ישירות מישראל, כך שזאת אופציה מאד נוחה במידה ויש כאלה. אחרת ניתן להגיע בטיסת פנים מאתונה, או בהפלגה מסלוניקי - בעונה יש הפלגה אחת כל בוקר. או עם רכב מאתונה (או סלוניקי) אל וולוס Volos, העיר הראשית והגדולה של חצי האי פיליון, ומשם לקחת הפלגה במעבורת או ברחפת או במה שצפוי להיחנך בקיץ 2023: מטוס ימי (מטוס שמרחף על פני המים, לא שט אבל גם לא ממריא גבוה) - וכשזה יקרה, הדרך אל האיים הללו תהיה קצרה משמעותית, ואנו מדברים על בין 20 ל-60 דקות מוולוס.
בכל אופן, מתחילים בסקיאתוס, הוא המתוייר בין השלושה. ולמרות שהוא קטן, הוא מחזיק בקולקצייה מרשימה של חופים מהממים, כל חוף יצא מג'ורנל. היצע המלונות באי עדיין יותר בתחום המקומי ולא דומה למלונות שתמצאו באיים סנטוריני, מיקונוס או פארוס. 
מסקיאתוס אל סקופלוס, הבא בתור והגדול מבין שלושת האיים. אם צפיתם בסרט, שהוא סוג של קאלט, מאמא-מיה, אז אתם וודאי יודעים שרבות מהסצינות בסרט צולמו באי זה. בפרט זכורה סצנת הסיום - סצנת החתונה בכנסיה של הצוק בים...אז דעו לכם, שאין בסרט הזה שום עוות מציאות, כי במציאות זה הרבה יותר יפה. כדי להגיע לסקופלוס, צאו בהפלגה מסקיאתוס ושימו לב שבסקופלוס יש שני נמלים, הראשון Glossa נמצא כחצי שעה בלבד הפלגה מסקיאתוס, והשני, ב'חורה', כלומר העיר הראשית שנקראית גם היא סקופלוס, וההפלגה מסקיאתוס אליה אורכת כשעה וחצי.העיר סקופלוס מקסימה, החופים בסקופלוס נהדרים, ובקלות אפשר לבלות חופשה שלמה רק באי הזה בלי לדלג בין איים.
מסקופלוס לאלוניסוס, הקטן, והמרוחק בין שלושת האיים, עוד כשעה עד שעה וחצי הפלגה. היוונים מדברים רבות בשבחו של אלוניסוס, והוא באמת קסום וקטן וירוק ויפיפה, ומה שחשוב לדעת, שמרכז האי הוא ה'חורה' של אלוניסוס והוא ממוקם בראש הגבעה, הוא כפר קטן ולכן גם מתמלא מהר, מצמצתם פיפספסתם, אם יש לכם תכנית לבקר באלוניסוס בעונה מוטב להזמין מהר מקום לינה כי אין הרבה. אלוניסוס מפורסם בשל מושבת כלב הים הנזירי הגדולה, ובכל מקום באי יחייך אליכם מרצ'נדייז כלשהו של כלב ים מתוק, אך את הדבר האמיתי לא סביר שתפגשו פה בעונה, הם לא נוטים להגיע ולהשתזף בחופים לצד התיירים. כן יש שייט מאורגן שיוצא מהאי ומגדיל את הסיכוי לפגוש את כלבי הים. עוד דבר שחשוב לדעת, כמעט כל החופים של אלוניסוס כרוכים בנסיעה פתלתלה במורד ההר, וכמובן חזרה בעליה - אז תהיו טובים בזינוק בעליה, כי אין רכבים אוטומתיים להשכרה, או שתיעזרו במונית, זאת אופציה לא רעה למעשה, המרחקים קצרים.
למידע והמלצות בכל אחד מן האיים - סקיאתוס - סקופלוס - אלוניסוס

חוף Lalaria באי סקיאתוס

.

קורפו Corfu - פאקסי Paxi - אנטיפאקסי Antipaxi
האיים היוניים Ioanian הצפוניים. האי הגדול והמפורסם קורפו, שוכן בים היוני בצפון מערב יוון והכי קל להגיע אליו בטיסה ישירה מהארץ. ואם רוצים חופשה ארוכה משבוע, אז בטיסה לאתונה ומאתונה בטיסה ישירה ועל האי לשכור רכב כדי לטייל באי היפה והירוק הזה, יש הרבה ומספיק מה לעשות פה. אבל עמוד זה עוסק באיילנד הופינג, ולכן נספר על הדרך הקלה להגיע מקורפו אל האי הקטן, למעשה קטנצ'יק, שדרומית לו, האי פאקסי. דרך אחת היא להפליג אל נמל איגומניצה עם הרכב ומאותו נמל לקחת את המעבורת לפאקסי - זה אומר שעה וחצי מקורפו לאיגומניצה ועוד שעה וחצי מאיגומניצה לפאקסי. או, תוכלו גם להגיע יותר בקלות ובמהירות (אך ללא רכב) מנמל לפקימי Lefkimi שבדרום קורפו, ולמעשה אף פשוט יותר, משדה התעופה של קורפו, משם יוצא שאטל אל נמל לפקימי ומלפקימי הפלגה קצרה לפאקסי. מרגע היציאה מנמל קורפו ועד פאקסי, הדרך תארוך סביב השעה. העלות כולל השאטל היא 25 יורו לכוון אחד או 40 יורו הלוך חזור. בעונה השאטל יוצא 3 פעמים ביום מנמל קורפו בשעות 11:45 - 13:45 - 17:00 ובדרך חזרה, מפאקסי לקורפו בשעות 08:30 - 14:00 - 17:00 - אבל מוטב להתעדכן בטוריסט איפורמיישן כי מדי פעם יש שינוי בשעות מעונה לעונה.
ופאקסי, קטן וקסום, עם שלושה ישובים מרכזיים ונהדרים: גאיוס, לאקה ולוגוס, ומרחקי הנסיעה באי קצרים מאד, כיוון שהוא קטן, אפשר להקיף אותו בפחות משעה. בפאקסי יש הרבה וילות להשכרה, הרבה יותר ממלונות. אין המון מלונות על האי, וכמו שאמרנו לא פעם, ככל שהאי קטן יותר, את הלינה לעונה צריך להזמין הרבה יותר זמן מראש. החופים בפאקסי אינם חוליים, אבל אתם יודעים מה, זאת לא בעיה גדולה, כי הם נפלאים גם בלי החול וגם כי מהכיכר של העייירה גאיוס, אפשר לקחת מונית ים ותוך 10-15 דקות להיות באחד החופים החוליים המצויינים של יוון, וגם דילגתם על הדרך אל האי השלישי בסדרה, הקטן ביותר, הרבה יותר קטן מפאקסי הקטן, והוא האי אנטיפאקסי. אין סיבה ללון באי אלא מוטב לחזור אל פאקסי כי זה קרוב וקל ובפאקסי נחמד יותר מבחינת חיי לילה, כלומר מסעדות וכיכר וטיילת וכל מה שאנחנו אוהבים בחופשה יוונית.
למידע והמלצות בכל אחד מן האיים: קורפו - פאקסי - אנטיפאקסי

קשת Tripti באי פאקסי

.

זאקינתוס Zakynthos - קפלוניה Kefalonia - לפקדה Lefkada
מערבה לאיים היוניים Ionian. שוב, אם בכוונתכם לדלג בין שלושתם, תצטרכו יותר משבוע ובמקרה זה יש לצאת מאתונה. אפשר לשכור רכב באתונה ואפשר גם לקחת את האוטובוס מאתונה לזאקינתוס, הוא נוח כיוון שהוא כבר דואג גם להפלגה מקיליני לזאקינתוס.
אם אתם באים לשבוע בלבד, התמקדו באחד מהם או לכל היותר שני איים, במקרה זה תוכלו לבוא בטיסה ישירה אל שדה התעופה Aktion או בטיסה ישירה לאי זאקינתוס - אל שניהם יוצאות טיסות צ'רטר ישירות בעונה - עם המגבלה של עד שבוע.
אבל בעמוד זה התכנסנו לשם "איילנד הופינג" אז מתחילים מזאקינתוס, שאליו מגיעים כאמור בנסיעה מאתונה ראשית אל נמל Kilini, כשלוש שעות נסיעה וממנו בהפלגה של כשעה וחצי, בין אם שכרתם רכב ואתם נוהגים עצמאית, במקרה זה עליכם להזמין מעבורת מראש שכוללת עליה עם רכב, ובין אם מגיעים עם האוטובוס מאתונה שעולה גם למעבורת, ויש בזה משהו נח. להזמנת כרטיס אוטובוס לזאקינתוס חפשו אונליין KTEL Zakynthos. זאקינתוס יעד מתוייר ובנוסף יש לו איזורים שמלאים בקהל צעיר עד צעיר מאד, אם אתם לא בגיל, הימנעו מלהתמקם בחוף Laganas והעדיפו מקומות אחרים באי. כדי להמשיך אל קפלוניה, חוזרים בהפלגה אל נמל קיליני וממנו לוקחים את המעבורת לקפלוניה שאורכת שעה וחצי. קפלוניה אי ירוק ויפיפה עם כפרים צבעוניים ומערה מפורסמת - מערת מליסני וחופים נפלאים ואפשר לבלות פה לבד לפחות שבוע אם לא יותר. מנמל Fiskardo שבצפון קפלוניה אפשר להפליג אל דרום לפקדה, זאת הדרך הקלה והקצרה להגיע ללפקדה במסגרת האיילנד הופינג בין איים אלה. ואם יש לכם מספיק זמן וסקרנות, אפשר לבקר גם באי איתקה Ithaka, קטן ומתוק ולא מוכר והרבה פחות מתוייק עם יופי של פינות וחופים. מוכר מהאודיסיאה של הומרוס: "המסע לאתיקה". ופשוט להגיע אליו מקפלוניה בהפלגה קצרצרה מהעיירה Sami שבמערב קפלוניה.
באיים הללו רכב הוא הכרחי, ובפרט בלפקדה, ותוכלו להפליג עם הרכב מקפלוניה כאמור אל דרום לפקדה. לפקדה הוא יעד של תיירות מקומית אבל בשנים אחרונות עלה לכותרות והרבה תיירות מישראל כולל משקיעים מישראל מגיעים אל האי. בלפקדה כמה מן החופים היפים והמפורסמים ביוון, כפרים הרריים, מסלולי טיול ועוד, הוא אי גדול וגם אם הוא מתוייר, יש פה מספיק מקום ומלבד החופים המפורסמים שבעונה יהיו מלאים, תמצאו פה המון פינות שקטות גם בשיא העונה.
למידע והמלצות בכל אחד מן האיים: זאקינתוס - קפלוניה - לפקדה

הכפר אסוס באי קפלוניה

.

סריפוס Serifos - פולגנדרוס Folegandros - אמורגוס Amorgos
מוכנים למשהו שונה לגמרי? טוב לא לגמרי, עדיין יוון, איים אהובים, חופים מעולים, אוכל טוב ואנשים חמים, אבל איים פחות מוכרים, שמות שפחות שומעים עליהם, איים קטנים ומיוחדים. מתאים למי שיש את הזמן ואת הרצון להגיע למקומות הלא מוכרים, היותר מרוחקים והפחות מתויירים. ודוקא מתחילים בקל ופשוט, קל מבחינת הגעה, ופשוט במובן הכי טוב של המילה, כי לא פשוט להיות פשוט. האי סריפוס, נמצא רק שעתיים וחצי הפלגה מנמל פיראוס, והפלגה יוצאת בקיץ פעמיים ביום. כשתגיעו אל נמל סריפוס יקבל את פניכם ההר שאת מורדותיו מעטרים הבתים הלבנים והקטנים של ה"חורה" של סריפוס, שהוא אחת החורות הקסומות שיצא לנו לבקר בהם, ונוף יפיפה נשקף מקצהו, שם נמצאים שרידי המבצר שהגן על העיר. יש שמשווים את סריפוס לסיני, למרות שסריפוס דומה יותר לאי יווני מן הסתם, אך כנראה שמתכוונים לפשטות הטובה של המקום ששובה את הלב. חייבים להזמין לקיץ חודשים אחורה, כלומר כבר בנובמבר-דצמבר, זה לא לא סביר להזמין לקיץ הבא, כי מקומות הלינה באי לא רבים ומבוקשים, הרבה תיירים, לרוב מאירופה חוזרים שנה אחר שנה והם מן הסתם כבר בסוף הקיץ דואגים לשריין את אותו מקום שהם אוהבים גם לשנה שאחרי. גם רכב מוטב להזמין הרבה מראש, אלא אם אתם מגיעים עם הרכב מאתונה במעבורת.
מסריפוס נמשיך אל אי מיוחד וקטן נוסף שהשם שלו לא בדיוק עולה בשיחות סלון, הוא קטן ולא מוכר, לא לישראלים לפחות, כי האיטלקים מכירים וחוזרים אליו מדי קיץ. מסריפוס יוצאת מעבורת של כשעתיים או לעיתים יותר, אל האי פולגנדרוס. אי שיש לו 2 עיירות מרכזיות וחופים שגם בשיא אוגוסט, תמצאו פה חופים פרטיים, יש מושלם מזה? ובעיירה "חורה" בין הסמטאות הלבנות יש את מה שצריך כל אי יווני, שזה כמה טברנות, בתי קפה, כיכר וכנסיה. העיירה שוכנת על הצוק ויפה פה. דוקא בפולגנדרוס ניתן למצוא כמה מלונות בוטיק לא רעים בכלל, אבל גם פה צריך להזמין הרבה זמן מראש. וגם אם אתם ללא רכב, לא קשה להנייד פה באוטובוס וברגל או מונית.
ולסיום הדילוג, ממשיכים אל האי אמורגוס, כשעה וחצי-שעתיים הפלגה מפולגנדרוס, והוא פשוט נפלא. "אי ההולכים" התיירים פה מתנהלים הרבה ברגל, הולכים אל החופים, הולכים אל ההרים, הולכים אל הכפרים. נקרא לזה Small Islans Hopping ותהנו.
למידע והמלצות בכל אחד מהאיים: סריפוס - פולגנדרוס - אמורגוס

האי אמורגוס

.

אנדרוס Andros - טינוס Tinos - סירוס Syros
עוד מהקיקלאדיים, מכוון אחר הפעם. יוצאים מנמל ראפינה Rafina הוא נמל נוסף באיזור אתונה, אינו גדול כמו פיראוס, והוא נמצא יחסית קרוב לשדה התעופה, רק 20 דקות מהשדה. הפלגות אל האי אנדרוס יוצאות מנמל ראפינה בעונה, בדרך כלל 2 הפלגות בוקר (מוקדם) ואחת אחר צהרים. משך ההפלגה שעתיים והמעבורת מגיעה אל נמל גאברוס. אנדרוס הוא אי גדול, למעשה השני בגודלו מבין האיים הקיקלאדיים ושונה בציביונו מהאיים הללו, שרובם מאופיינים בנופים צחיחים ובתים לבנים קטנים, ואילו אנדרוס הוא אי ירוק יחסית, שופע מים, מעיינות, מפלים קטנים ו-3 נהרות זורמים. זהו אי המסלולים, נכון בכל אי יש מסלולי הליכה, אבל באיים הקיקלאדיים אף מסלול לא מוביל למפל או מעיין, ואילו באנדרוס, מסלולי ההליכה הם גאוות האי, הם מתוחזקים ומפורטים במפת ובספר מסלולים מיוחד, ולמי שאוהב לצאת להליכות בטבע, אנדרוס יכול לתת אופציה טובה מאד. הבעיה הגדולה של אנדרוס היא דוקא בעונה, ביולי ואוגוסט האי סובל מרוחות הקיץ שמאפיינות את האיים הקיקלאדיים, אך באנדרוס זה ניכר אף יותר, למי שבא ללכת זה יכול להיות יתרון כי החום לא כבד מנשוא והרוח מאפשרת הליכה במסלולים. באנדרוס חייבים רכב, האי גדול ויש מה לראות, לטייל בין המסלולים, הכפרים והחופים המצויינים, אי אפשר ללא כלי תחבורה.
מאנדרוס ממשיכים בהפלגה של שעה וחצי אל האי השכן, טינוס, שהוא פנינה שנחבאת אל הכלים בין איים מפורסמים כמו מיקונוס, ואנדרוס שמקבל חשיפה לאחרונה, טינוס שומר על צניעות ושקט יחסית, למרות שהוא בהחלט יעד אהוב על היוונים, ועל מי שמחפש את האיים שפחות מדברים עליהם, כי ככה שומרים על האותנטיות של המקום. הוא ידוע כאי "דתי" ולא כי הוא דתי יותר משאר איזורים ביוון, פשוט שיש בטינוס מספר שיא של כנסיות ומנזרים. עדיין תגלו פה את יוון הטובה עם האוכל היווני הטוב והחופים הטובים והאנשים הטובים.
כפי שציינו לעיל, טינוס שוכן בשכנות למיקונוס, אז למי שצריך גיוון ואיזון בין המקומי לתיירותי וזקוק לבוסט של תיירותיות, מטינוס קל להמשיך אל מיקונוס, רק חצי שעה הפלגה. אבל הפעם אנו ממשיכים אל האי סירוס, שגם הוא נמצא רק חצי שעה הפלגה מטינוס, והוא אחד האיים האהובים עלינו בקיקלאדיים. בסירוס שוכנת העיר הגדולה של הקיקלאדיים, והיא זאת שתקבל את פניכם בנמל. היא אמנם גדולה, אבל הכל יחסי כמובן. העיר הרמופוליס Ermopouli היא פשוט נהדרת. יש בה את הכיכר הגדולה והתוססת בערבי הקיץ, את הסמטאות והמדרגות והשוק, ובתי הקפה, האנשים, הסטודנטים (יש פה גם אוניברסיטה), את הבארים על המים ואת הפסטיבלים שהיא מארחת בקיץ ואפילו בחורף. במעלה הגבעה נמצא הישוב אנו סירוס (כלומר סירוס עילית), והקסם רק מתגבר פה, העיר העתיקה, היא יופי של מקום לשמוע רמבטיקו באחת הטברנות ולהינות ממשקה בשעת שקיעה באחד מבתי הקפה הצופים למפרץ. מחוץ להרמופולי תמצאו עיירות חוף קטנות וצנועות ומצויינות בדיוק כפי שהן, חופים טובים, מלונות קטנים או בתי אירוח. חל פה האיזון המושלם בין יוון של פעם ליוון הצעירה ואנו אוהבים את זה. מסירוס אפשר לחזור לאתונה במעבורת, 4 שעות, או בטיסה - יש שדה תעופה באי.
למידע והמלצות בכל אחד מהאיים: אנדרוס - טינוס - סירוס

הגעה אל הרמופולי באי סירוס

.

כרתים Crete - סנטוריני Santorini
נתחיל בזה שלדעתנו אין הרבה סיבות טובות לעזוב את כרתים, גם אם יש לכם חודש, לא תספיקו למצות את האי, ומעבר מצפון לדרום למזרח ולמערב, הוא בפני עצמו כמו מעבר בין איים כי כרתים הוא עולם ומלואו. אבל לשם הדיון, וגם לשם הבהרה, כיוון שאנו מקבלים הרבה פניות מאנשים שרוצים לצאת מכרתים ליום אחד לסנטוריני וחזרה, אז טכנית זה אפשרי אבל בפועל זה לא משאיר לכם זמן להכיר באמת את סנטוריני, לכן אנו לא ממליצים על יום טיול אלא אם עושים את זה אז עשו זאת כמו שצריך וסעו לפחות ליומיים. בכל אופן, אם אתם כמהים לבקר בסנטוריני בעת ביקורכם בכרתים, תוכלו לקחת את הרחפת שיוצאת מדי בוקר מנמל הרקליון - יש לבדוק לוחות זמנים מראש ובעונה חובה גם להזמין מראש. ההפלגה אורכת כשעתיים - שעתיים וחצי, והפלגה חזרה יוצאת בדרך כלל בשעות אחר הצהרים המוקדמות מסנטוריני לכרתים ולכן אנו ממליצים שוב, חבל להגיע לשעות בודדות, מוטב ללון לילה אחד לפחות כדי לפחות להספיק להינות מהשקיעות המפורסמות של סנטוריני. ומסנטוריני כמובן אפשר להמשיך כמפורט בתחילת עמוד זה, אל איים נוספים, וחוזר חלילה...
למידע והמלצות בכל אחד מהאיים: כרתים - סנטוריני


נהר וחוף Preveli בדרום כרתים

.

זקוקים להמלצה על מלון או וילה באחד מהאיים של יוון?

עוד שרות חינמי של אתר יוון והאיים

    
ניתן להשאיר פנייה לשרות הלקוחות החינמי של אתר יוון והאיים ונשמח להמליץ לכם על מלון או וילה או בית נופש בכל אחד מהאיים של יוון- השרות חינמי!
למידע נוסף והשארת פנייה »


Powered by Israel-Greece.com & Clickgo.co.il