האתר המקצועי בישראל ליעוץ, תכנון והזמנה של חופשה או טיול ביוון
Greece and the islands- אתר יוון והאיים

יוון Greece

יוון

יוון ביוונית: Ελλάδα  באנגלית  Greece 


גריקיפדיה
יוון היא מדינה בדרום מזרח אירופה השוכנת בקצה הדרומי של הבלקן לחוף הים התיכון. גובלת בצפון עם בולגריה, בצפון מערב עם אלבניה ובצפון מזרח עם הרפובליקה של צפון מקדוניה, במזרח גובלת עם טורקיה והים האגאי וממערב בים היוני.
אוכלוסיית יוון מונה כ-10 וחצי מיליון תושבים. היא מדינת איים, הדת השולטת היא הנצרות האורתודוכסית. אחד מיעדי התיירות המבוקשים בעולם. קראו בהמשך עמוד זה על הנתונים המרכיבים את יוון.

.

מחוזות יוון

יוון, ששיטחה הכולל הוא כ-132 קמ"ר, נחלקת ל-14 מחוזות:
מחוז אטיקה Attikis, הוא המחוז הגדול ביותר מבחינת אוכלוסיה ביוון, בירת המחוז היא העיר אתונה, בירת יוון. נמצא בחלק הדרומי של היבשת
מחוז מרכז יוון Central Greece, בירתו היא העיר לאמיה. כולל גם את האי אוויה. גובל מדרום באטיקה, ממערב במחוז מערב יוון, מצפון מזרח במחוז תסליה.
הפלופונס Peloponesse, בדרום מערב יוון, הוא חצי אי שנחלק לתתי מחוז הכוללים את ארגולידה, מסיניה, לקוניה, ארקדיה, קורינתוס, איליה. בירת הפלופונס היא העיר טריפולי.
מקדוניה Macedonia - בצפון מזרח יוון. לא להתבלבל עם המדינה מצפון ליוון שנקראת הרפובליקה של צפון מקדוניה. בירת מחוז מקדוניה היא העיר סלוניקי.
מזרח מקדוניה ותראקיה East Macedonia & Thrakis - בצפון מזרח יוון, גובלת עם טורקיה ממזרח ועם בולגריה, והרפובליקה המקדונית מצפון. בירת המחוז היא קומוטיני.
מערב מקדוניה West Macedonia, בצפון מרכז יוון, מערבית למחוז מקדוניה. בירת המחוז קוזאני
מחוז תסליה
 Thessaly - המחוז במרכז, מזרח יוון, גובל מדרום ומערב במחוז מרכז יוון, מצפון מערב באפירוס ומצפון במקדוניה. בירת המחוז היא העיר לאריסה.
מערב יוון West Greece - בין הפלופונס לאפירוס, וממערב גובל במחוז מחרז יוון. בירת המחוז היא פטראס.
מחוז אפירוס Epirus - צפון מערב יוון, מחוז מרהיב של הרים, כפרים ועשיר בטבע, כולל גם חופי ים במערב על הים היוני. בירת המחוז היא יואנינה.
האיים היוניים Ioanian Islands - בצפון מערב יוון. האיים בים היוני שבין אפירוס ומערב יוון לחופי איטליה. האי המפורסם במחוז הוא קורפו והעיר קורפו היא בירת המחוז.
דרום האגאי South Aegean - כולל את קבוצת האיים הקיקלאדיים וחלק מהאיים הדודקניסיים. בירת המחוז היא העיר הרמופוליס שבאי סירוס.
צפון האגאי North Aegean - כולל את האיים בצפון הים האגאי במזרח יוון. האי הגדול הוא לסבוס ובו העיר מיטליני היא בירת המחוז.
כרתים Crete - האי כרתים, מחוז בפני עצמו, הוא הגדול באיי יוון וגם הדרומי ביותר. בירת האי ובירת המחוז היא העיר הרקליון.
הר אתוס Mount Athos - הוא למעשה יחידה אוטונומית בתוך יוון, וכוללת סדרה של מנזרים חשובים ומקום קדוש ליוונים. נמצא בחלקידיקי בצפון מזרח יוון.

.

עשר הערים הגדולות ביוון

אתונה Athens בירת יוון - בירת מחוז אטיקה - מעל 3 מיליון תושבים
סלוניקי Thessaloniki - בירת מחוז מקדוניה - כמיליון תושבים
פטראס Patras - מערב יוון - כ-200 אלף תושבים
הרקליון Heraklion - כרתים - כ-160 אלף תושבים
לאריסה Larissa - מחוז תסליה - כ-150 אלף תושבים
וולוס Volos - מחוז תסליה - כ-140 אלף תושבים
אכרנס Acharnes - מחוז אטיקה - (פרבר של אתונה) - כ-100 אלף תושבים
חאניה Chania - כרתים - כ-90 אלף תושבים
יואנינה Ioannina - בירת מחוז אפירוס - כ-85 אלף תושבים
כלקיס /חלקידה Halkida - מרכז יוון, בירת אוויה - כ-78 אלף תושבים

.

איי יוון

בשטחה של יוון איים רבים, קשה לאמוד את מספרם, הנתונים משתנים בין מקור מידע אחד לאחר. מדברים על בין 1500-6000 איים, טווח מאד רחב של טעות, אבל זה המצב. בכל מקור מדובר על מספר אחר של איים. בכל אופן כל סלע שמבצבץ בים נספר כאי על ידי חלק, על ידי אחרים רק אי מגודל מסויים וכן הלאה. איים מיושבים יש 227 ככל הנראה. מתחלקים לקבוצות איים: הקבוצה הגדולה ביותר של איים היא הקיקלאדיים, בדרום יוון - המוכרים ביניהם: סנטוריני, מיקונוס, פארוס, נאקסוס ועוד רבים נוספים. האיים הדודקאניסיים בדרום מזרח והמוכרים ביניהם: רודוס וקוס. קבוצת האיים הסארוניים דרומית מערבית לאתונה וביניהם האי הידרה, אגינה ונוספים. קבוצת האיים הספוראדיים עם סקיאתוס, סקופלוס ואלוניסוס. האיים היוניים במערב יוון שכוללים בין השאר את קורפו וקפלוניה. האיים האגאיים הצפון מזרחיים שכוללים את האי לסבוס, והאיים הצפון אגאיים, תאסוס וסמותראקי, וכמובן האי כרתים.

10 האיים הגדולים ביוון:
כרתים Crete - שטח 8336 קמ"ר
אוויה Evia - שטח 3770 קמ"ר
לסבוס Lesbos - שטח 1633 קמ"ר
רודוס Rhodes - שטח 1401 קמ"ר
חיוס Chios - שטח 842 קמ"ר
קפלוניה Kefalonia - שטח 781 קמ"ר
קורפו Corfu - שטח 593 קמ"ר
לימנוס Lemnos - שטח 477 קמ"ר
סאמוס Samos - שטח 477 קמ"ר
נאקסוס Naxos - שטח 430 קמ"ר

.

תרבות יוונית

אוכלוסיית יוון מונה פחות מ-11 מיליון תושבים, דומה לאוכלוסיית ישראל רק על שטח הגדול פי כמה וכמה מונים. למעשה ביוון יש בעיה הפוכה של דלילות אוכלוסין. מרבית האוכלוסיה מרוכזת בערים הגדולת, אך בכל האיזורים הכפריים וההרריים המרכיבים את רוב שיטחה של יוון, האוכלוסיה דלילה מאד. כעונת הקיץ יוון שוברת שיאים מבחינה תיירותית ומארחת מיליוני תיירים מכל העולם. בשנים האחרונות נוצרה בעיה של כח אדם, שאינו מספיק על מנת לתת מענה לביקוש ההולך וגדל של תיירים.
הדת השלטת ביוון היא הנצרות האורתודוכסית.
יוון היא ערש התרבות המערבית. כאן צמחו הפילוסופים הגדולים, המחזאים המפורסמים. יצירות כמו האיליאדה ואדיפוס וכתביהם של אפלטון, אריסטו וסוקרטס עדיין נלמדים כיום בכל העולם ומהווים את הבסיס לחשיבה המערבית. מרבית האוכלוסייה ביוון הם אורתודוכסים. פסטיבלים וטקסים דתיים נחגגים בכל יוון. בכל פינה ביוון יש כנסיות, היא מדינה דתית. היוונים הם עם חם שאוהב לחגוג עם מוזיקה ריקודים ואוכל מסורתי. בכל כפר ביוון נחגג ה-Panagiri, חגיגה דתית שמלווה במוסיקה חיה וריקודים - לכל כפר יש את המועד שלו. המוזיקה היוונית הייחודית הצמיחה כוכבים רבים ובהם גליקריה, דלאראס, אריס סאן, ננה מושרי וונג'ליס.
המטבח היווני מושפע מהמטבח הטורקי, בעיקר בצפון מזרח יוון שם השפעת הטורקים לא תושתשה כפי שנעשתה באיזורים אחרים ביוון, בהם לאחר השחרור מהשלטון העותומאני ארוך השנים (בין המאה ה-15 למאה ה-19), נעשו כל המאמצים לחסל כל סממן טורקי. כל איזור ביוון מתאפיין במטבח קצת אחר, באיזורי הים יותר דגים ופירות ים, בהרים יותר תבשילים, קדרות ובשר. מה שמשותף לכל המטבחים ביוון הוא חומרי הגלם שבשימוש - תמיד טריים, ותמיד ממה שהסביבה נותנת באופן טבעי.

המנהג המפורסם של שבירת צלחות במועדונים של בוזוקי, חלף מהעולם. כיום נדיר למצוא תופעה זאת ביוון.
טברנה יוונית היא למעשה מסעדה ולא כפי שרבים טועים לחשוב שמדובר במועדון עם מוסיקה חיה. יש טברנות שניתן לסעוד לצלילי מוסיקה חיה, אך לא כל טברנה היא מקום עם מוסיקה חיה. סצנת המוסיקה היוונית מאד פופולארית ביוון בערים הגדולות, בחורף האתונאי ניתן למצוא שפע של הופעות, גם בטברנות, במועדונים קטנים (בוזוקיות) ובמועדונים גדולים שמארחים מוסיקאים מהשורה הראשונה.
בסלוניקי ניתן להינות גם מבוזוקיות וגם מטברנות עם מוסיקה. במקומות אחרים ביוון יש כמובן פה ושם אך אין זה זמין כפי שזה באתונה וסלוניקי.

חגים חשובים ביוון:

New years Eve - ב-31 בדצמבר כמו בכל העולם הנוצרי בין אם קתולי, אורתודוכסי או פרוטסטנטי. למחרת, ה-1 בינואר הוא יום החג
Epiphany - ב-6 בינואר, נחגג ביוון יום טבילתו של ישו. בכל יוון מתקיימים טקסים בהם הכומר משליך את הצלב אך מקור מים - ים, אגם - וחבורה של צעירים עם עמידות גבוהה לקור, קופצים למים בעקבות הצלב.
Clean Monday - יום זה מסמל את התחלת הספירה של 40 ימים עד פסחא. יום של פתיחת האביב מלווה בחגיגות ססגוניות ברחבי יוון. התאריך משתנה בהתאם לפסחא בכל שנה.
Independence Day - ב-25 במרץ. הוא יום העצמאות היווני, מסמן את יום תחילת ההתנגדות היוונית ותחילת ההפיכה לשחרור יוון מהשלטון העותומאני.
פסחא - תאריך משתנה ונחגג בין סוף מרץ לתחילת מאי. הוא החג החשוב ביותר ליוונים, היום בו נשבר צום הבשרים שמתחיל ב-יום שני הנקי. תמיד נחגג ביום ראשון. יום השישי שקודם לפסחא הוא "יום שישי הטוב" אשר גם מלווה בטקסים דתיים.
Holy Mary Day - היום בו מריה אמו של ישו נפלה לתרדמת. בכל הכנסיות על שם מריה זהו יום זיכרון, אבל חוגגים בכל יוון בתאריך 15 באוגוסט
יום האוחי Ochi - הוא חג לאומי שנחגג ב-28 באוקטובר. היום בו ראש ממשלת יוון בירב לאולטימטום של מוסליני שדרש מיוון להיכנע ללא מלחמה לצורר הנאצי. יום של תהלוכות צבאיות בכל יוון.
Chrismass - כמובן כמו בכל העולם הנוצרי, נחגג חג המולד ב-25 בדצמבר. וכבר מנובמבר יוון כולה מתקשטת כמיטב המסורת בעצי האשוח ובהמון אורות.

מידע על חגים ומועדים ביוון, מה פתוח ומה לא ומתי, בעמוד זה 

.

אתרים חשובים ביוון

האקרופוליס של אתונה Athens Acropolis כמובן, המבנה העתיק המפורסם ביותר בעולם מצוי במרכזה של העיר אתונה על גבעה גבוהה וצופה על העיר במבט פנוראמי. הכניסה לאתר מתוך שכונת הפלאקה הציורית, ומול קופות הכניסה ממוקם גם המוזיאון המרשים של האקרופוליס. את האקרופוליס ניתן לראות כמעט מכל נקודה בלב העיר.

מטאורה Meteora המנזרים התלויים, אתר מורשת עולמית של אונסק"ו, ממוקמים במחוז תסליה בצפון יוון. אחד האתרים המפורסמים והחשובים ביוון, פלא טבע של צוקים דרמטיים בליבו של מישור, ובראשיהם מנזרים עתיקים. שבעה מנזרים פעילים כיום וניתן לבקר בתוכם. אך החלק המרהיב הוא המקום עצמו. מידע ופרטים מלאים בעמוד מטאורה.

הר אתוס Mount Athos, ההר הקדוש, במחוז מקדוניה בצפון מזרח יוון, הוא אוטונומיה בפני עצמה בתוך יוון. זהו האתר החשוב והקדוש ביותר ליוונים, שוכן על חצי אי שהוא חלק מחלקידיקי. הכניסה לשטח המנזרים מותר לגברים בלבד ומצריך תיאום מראש ואישור. את המנזרים ניתן לראות מהים באמצעות שייט שיוצא מסיטוניה, היא הזרוע האמצעית בחלקידיקי.

דלפי Delphi, במרכז יוון, מקום מושבת האורקל ומרכז העולם על פי המיתולוגיה היוונית. אתר או אתרים ליתר דיוק, ארכיאולוגים חשובים. מוקפים בנופים מרהיבים של הר פרנאסוס ושל המפרץ הקורינתי. בהרחבה על דלפי בעמוד זה.

דלוס Delos הוא האי החשוב ביותר באיים הקיקלאדיים, אינו מיושב, שוכן מול האי מיקונוס. למעשה האיים הקיקלאדיים נקראים על שום המילה Kyklos מעגל ביוונית, כיוון שהם מקיפים במעגל את האי דלוס. על האי ישנם הרבה שרידים של מקדשים מהתקופה ההלניסטית. ניתן להגיע אליו בשייט מאורגן ממיקונוס.

הר האולימפוס Olympus ההר הגבוה ביוון, שפסגתו נישאת לגובה 2917 מ'. ההר מפורסם בכל העולם וידוע כמשכן אלי המיתולוגיה. שוכן בצפון מזרח יוון. קל להגיע מסלוניקי בנסיעה של כשעה. על ההר, מלבד הפסגה, עשרות מסלולים מרהיבים. מידע בהרחבה בעמוד הר האולימפוס

קנוסוס Knossos אתר ארכיאולוגי חשוב ומיוחד, עיר שלמה מהתקופה המינואית, האתר החשוב מבחינה היסטורית, ליד העיר הרקליון שבכרתים. קראו עוד על הרקליון ועל קנוסוס בעמוד זה

קברי מלכי מוקדון Aigai - אתר קבורה עתיק של מלכי מוקדון הקדומים. בין הקברים נמצא קיברו של אביו של אלכסנדר הגדול. זהו ממצא ארכיאולוגי חשוב מעין כמותו. האתר הוא תת קרקעי ומרשים וכולל את האוצרות שנמצאו בקברים. נמצא ו-Vergina בצפון יוון. מידע נוסף בעמוד זה.

.

היסטוריה

יוון בעלת היסטוריה עתיקה ועשירה שהשפיעה למעשה על כל העולם. תרבויות מפוארות התפתחו ביוון: התרבות המינואית באי כרתים, התרבות המיקנית בפלופונס, והתרבות ההלניסטית המפורסמת שהיא שילוב של תרבויות עתיקות שהתנקזו אל המזרח התיכון: יוון העתיקה, מלכות פרס, מצריים העתיקה, מכל אלה צמחה התרבות ההלניסטית ששלטה במזרח התיכון במסעות כיבושיו של אלכסנדר מוקדון, לרבות בממלכות ישראל - כולנו מכירים את סיפורי חנוכה ושלטון היוונים בראשות אנטיוכוס.
התרבות ההלניסיטת החלה לדעוך בעת מלחמות הדיאדוכים עד אשר האימפריה הרומית כבשה את יוון ולימים התחלפה לאימפריה הביזנטית, אלה הותירו שרידים רבים ברחבי יוון שניתן להתרשם מהם עד היום.
במאה ה-15 יוון נכבשה על ידי האימפריה העותומאנית והיתה בשליטתה משך מאות שנים עד תחילת המאה ה-19. יוון הכריזה על עצמאות מהעותומאנים בשנת 1822 אך זאת למעשה היתה ההתחלה, מלחמות העצמאות נמשכו עד לשנת 1832. לאחר השחרור מהטורקים, היוונים ביקשו לטשטש כל זכר לשלטון העותומאני ביוון ולהחזיר עטרה ליושנה. כיום בעיקר בצפון מזרח יוון ניתן לראות עדיין את השפעות העותומאנים.
ב-1941 החלה הפלישה הגרמנית ליוון והגיעה לשיאה ב-1943 עם השמדה של רוב יהדות יוון. בתום מלחמת העולם השניה ועד 1949 התחוללו ביוון מלחמות אזרחים בין הליברלים שנתמכו על ידי האמריקאים והבריטים ובין צבא הדמוקרטיה של המפלגה הקומוניסטית שנתמך על ידי הגוש המזרח אירופאי שכלל את בולגריה, יוגוסלביה ואלבניה.
בשנת 1967 היתה ביוון הפיכה צבאית וביטל את המלוכה היוונית, השלטון הצבאי נפל ב-1975 אז הוקמה הרפובליקה הדמוקרטית של יוון.
יוון שייכת לגוש האירופי, היא הצטרפה לאיחוד בשנת 2001 ושינתה את המטבע מדרכמה ליורו.

.

גאוגרפיה

יוון היא מדינת איים הכוללת אלפי איים, אך רק 227 מהם הם איים מיושבים. החלק היבשתי של יוון הוא חצי האי הבלקן, וכולל גם את חצי האי פלופונס.
יוון היא בין המדינות הכי הרריות באירופה. למעלה מ-80 אחוז משטחה הוא הררי. 
ההר הגבוה ביוון הוא האולימפוס והוא נישא לגובה 2917 מ'.
מזג האוויר הוא ים תיכוני, יבד, בחורף מושלג בהרים. הצמחיה בדרום יוון היא ים תיכונית ועשירה בעצי זית. יוון היא בין יצרניות שמן הזית הגדולות בעולם. בצפון יוון הצמחיה דומה יותר לזאת של מרכז אירופה.
ביוון חיים בטבע כ-500 דובים, רובם במחוז פלורינה בצפון יוון.

.

תיירות ביוון

מעל 50 אחוז מהתל"ג של יוון הוא מתיירות. יוון היא יעד תיירות אולטימטיבי ומבוקש על ידי תיירים מכל העולם. קל להתאהב ביוון. יש בה מהכל:
איים שאין שני להם, במגוון עצום שכולל איים קטנים ואותנטיים ועד איים מתויירים מאד. הרים שמציעים טיולי טבע בכל עונות השנה, כולל אתרי סקי בחורף (אתרים קטנים ומקומיים לרוב, אבל מתי בפעם האחרונה גלשתם בשלג תוך צפיה בנוף הים?), ערים תוססות עם חיי לילה, אתרים היסטוריים חשובים ומרתקים ועבורנו הישראלים הקרבה הכל כך נוחה, מרחק שעתיים טיסה בלבד.
אלה היעדים המתויירים ביותר ביוון - זאת רק רשימה של 10 המתויירים ביותר, זיכרו שיש עוד אלפים ובכולם אנו עוסקים פה באתר יוון והאיים....

אתונה - Athens בירת יוון, היא גם היעד שמגיעים אליו הכי הרבה תיירים מדי שנה. שדה התעופה הבינלאומי של אתונה מקבל טיסות מרחבי העולם. אתונה ערז התרבות ההלניסטית, היא מוזיאון פתוח עם עשרות אתרים היסטוריים מרתקים על כל פינה, לצד עיר תוססת עם חיי תרבות וחיי לילה עשירים. אתונה היא נקודת מעבר לממשיכים אל רוב יעדי יוון והיא יעד חובה. מידע, המלצות, טיפים וקישורי הזמנה בעמוד אתונה של אתר יוון והאיים.

סלוניקי - Thessaloniki העיר השניה בגודלה ביוון, שוכנת בצפון יוון, מרחק כ-6 שעות נסיעה מאתונה. היא בעלת היסטוריה מרתקת אך שונה מאד מאתונה, נהרסה, ונשרפה מספר פעמים בהיסטוריה, השרידים שלה מספרים על שלטונות רומאים, ביזנטיים ועותומאניים שהשאירו חותם בעיר. היא עיר מתפתחת, בגדילה אורבנית ותיירותית. כל המידע וההמלצות בעמוד סלוניקי.

רודוס - Rhores האי הדרום מזרחי, הגדול מבין האיים הדודקאניסיים. אי עם היסטוריה עשירה ועיר מרשימה מלאה שרידים ונציאנים, ביזטניים ועותומאניים. העיר תוססת ומציעה חיי לילה. האי מציע חופים מתויירים וחופים בתוליים, עיירות ציוריות כמו לינדוס ושפע בתי מלון מכל טווח הסגנונות. שדה התעופה של רודוס מקבל מאות טיסות מדי עונה ומארח המוני תיירים. הכל על רודוס בעמוד זה.

כרתים - Crete רבים טועים להתייחס אל כרתים כאל יעד תיירות חבילות נופש וזה כל כך רחוק מהמציאות. נכון, יש חברות שמשווקות חבילות נופש לאי אך זה רק נתח קטן ובאיזור מאד מסויים של כרתים. כרתים ללא ספק הוא האי הכי מיוחד של יוון, הוא הגדול מכולם והוא מציע עולם ומלואו. את כל סגנונות הנופש, הטיול, החופשה. הוא אותנטי והוא מתוייר, הוא כולל שתיים מהערים הגדולות ביוון אך גם עשרות כפרים קטנים וקסומים. וללא ספק כמה מהחופים המרהיבים ביוון כולה. כל המלצות כרתים בעמוד זה.

מיקונוס - Mykonos האי הקיקלאדי הקטן שמפורסם בחופיו ובסמטאות הציוריות בין הבתים הקטנים הלבנים. התחיל לנצוץ על מפת התיירות לאחר שכמה סלבריטי אמריקאים הגיעו אליו בשנות השבעים של המאה ה-20. אל מיקונוס מגיעות טיסות ישירות מישראל ומאירופה. מיקונוס מיצבה את עצמה כיעד יוקרתי, אך עדיין מאד מבוקש גם בקרב קהל צעיר. לכל המלצות מיקונוס לחצו כאן.

סנטוריני - Santorini גם הוא בין האיים הקיקלאדיים, ואחד היעדים המבוקשים בעולם. לצפות בשקיעה מישובי הצוק הצופים לקלדרה זה כבר מותג. סנטוריני הוא ללא ספק היעד היקר ביותר ביוון. ובניגוד למבוקש בכל האיים, בסנטוריני המלונות המבוקשים והיקרים יותר הם על הצוק ולא על החוף כמו שקורה באיים אחרים. כל המלצות סנטוריני בעמוד זה.

קורפו - Corfu האי הגדול בים היוני, אל מול חופי אלבניה ממזרח ומול איטליה ממערב. ההשפעות האיטלקיות ניכרות באי. הוא אי ירוק עם עיר עתיקה יפה ומעניינת. לקורפו שדה תעופה בינלאומי ומגיעות אליו טיסות ישירות מישראל. מנמל קורפו ניתן להפליג גם אל איטליה. היערות הירוקים הנשפכים אל חופי טורקיז, הנופים, ההיסטוריה (כולל היסטוריה יהודית) הופכים אותו לאחד היעדים המבוקשים ביוון. מידע, טיפים והמלצות בעמוד קורפו.

מטאורה - Meteora הוא יעד בגדר חובה ביוון. בצפון יוון, שוכנים שבעה מנזרים על פסגות של צוקים שכמו פרצו מהאדמה בסביבה שאין בה משהו דומה. הצוקים דרמטיים ומרהיבים ומוכרזים אתר מורשת עולמית של אונסק"ו. האתר מתוייר כל השנה, וכמובן שבקיץ עמוס ביותר מבקרים. ניתן לבקר בתוך המנזרים בהתאם לשעות פעילות, אך מה שמעניין פה זה המקום עצמו, התופעה והתצפיות. כל המידע על מטאורה בעמוד זה.

מחוז אפירוס - Epirus המחוז הצפון מערבי והיפה ביוון. יעד של טבע מרהיב, כפרים עתיקים וציורייים, נהרות, מפלים ואגמים. אתר יוון והאיים גאה בפיתוח התיירות הישראלית אל מחוז מטאורה, עם שיתוף פעולה שהחל בשנת 2010 ביננו לבין המחוז. כיום כולם כבר שמעו על כפרי זגוריה, על צומרקה, יואנינה ועוד. באתר יוון והאיים תמצאו עושר של מידע והמלצות על מחוז אפירוס ויעדי הטיול, כמו גם מסלול כתוב מוכן ונח לביצוע עצמאי. לפרטים ורכישת המסלול המודולרי לחצו כאן.

הר האולימפוס - Olympus הוא ההר המפורסם, מקום משכנם של האלים, על פי המיתולוגיה היוונית. שוכן בצפון מזרח יוון, דרומית לסלוניקי. כיבוש הפסגה הוא עניין למיטיבי לכת מקצועיים, אך ההר כולל עשרות מסלולים בכל טווח דרגות קושי וגם כאלה קלים במיוחד. במדרונות האולימפוס, מלבד מפלים ומסלולים מרהיבים תהנו מנופים מרהיבים וביקור בכפרים ציוריים. כל המלצות האולימפוס בעמוד זה.

.

יהדות יוון

יהדות יוון נחשבת לאחת הקהילות היהודיות העתיקות בעולם. עדויות ליהדות ביוון יש מהתקופה ההלניסטית. קהילה שידעה עליות וירידות לאורך ההיסטוריה. בתקופה הביזנטית היתה למודת רדיפות ושורה של הגבלות חלו עליה.
דוקא השלטון העותומאני, הטורקי, היה תקופה משגשגת ליהדות יוון. בעת גירוש ספרד ופורטוגל, יהודים רבים הגיע ליוון. השלטון העותומאני עודד יהודים מגורשים להתיישב בסלוניקי וביעדים נוספים. בסלוניקי התפתחה אחת הקהילות הגדולות והחשובות באירופה. היהודים בסלוניקי היו קבוצה חזקה ששלטה בכלכלה המקומית, הם היו קהילה גדולה של יהדות ספרד.
אך ביוון התקיימה גם קהילת יהודים רומניוטיים, כינוי ליהודים שאינם ספרדים ואינם אשכנזים והיא אחת הקהילות העתיקות בעולם, עם מנהגים מיוחדים ונוסח תפילה מיוחד. כיום נותרה קהילה קטנה מאד של רומניוטים ביוון, והם חיים בעיר יואנינה, שם פועל גם בית הכנסת הרומניוטי העתיק. הקהילה מונה עשרות בודדים בלבד. ביקור בבית הכנסת ניתן לתאם מראש ומומלץ.
קהילות יהודיות חיו במוקדים נוספים ביוון, בין השאר באתונה, באיים כרתים, רודוס, זאקינתוס, קורפו, נאקסוס ונוספים. בצפון יוון, מלבד בסלוניקי, גם בקבאלה, דידימוטיכו, דרמה, וריה, וולוס, חלקידה ועוד.
מלחמת העולם השניה כמעט והכחידה את יהדות יוון. מהקהילה הגדולה של סלוניקי נותרו כאלף אנשים בלבד ששרדו.
ברחבי יוון ניתן למצוא בתי כנסת שמשמשים בעיקר זיכרון, ופעילים בחגים. לרשימת בתי הכנסת ביוון לחצו כאן.

.


Powered by Israel-Greece.com & Clickgo.co.il