האתר המקצועי בישראל ליעוץ, תכנון והזמנה של חופשה או טיול ביוון
Greece and the islands- אתר יוון והאיים
עמוד הבית » מערות נטיפים ביוון

מערות נטיפים ביוון

מערות נטיפים מפורסמות ביוון

יוון עשירה מבחינה גיאולוגית וברחבי יוון, הן ביבשת והן באיים פזורים עשרות מערות נטיפים נדירות, מיוחדות בנות מיליוני שנים.
המערות המוכרות כיום, הפתוחות למבקרים, הן ללא ספק רק חלק מאוצרות המצויים בעומק האדמה. גם המערות שנחשפו מציגות לקהל המבקרים רק חלק קטן בעוד חלקים נרחבים עדיין תחת מחקר או מחכים להתגלות.
כמעט בכל איזור ביוון, אוהבי הגיאולוגיה, ולא רק, כי לא צריך להיות מומחה כדי להתרשם מהנטיפים והזקיפים שניתן לצפות בהם במערות הנטיפים ביוון.
כמה מהמערות הגדולות והמרשימות בכל איזור הבלקן נמצאות ביוון.
בעמוד זה ריכזנו את המערות המרשימות והמפורסמות ביותר ביוון, אך יש עוד רבות.

שירות המלצה על מלון או וילה בכל יוון

שירות חינם של צוות אתר יוון והאיים

הצוות המקצועי של אתר יוון והאיים מזמין אתכם להתייעץ ולקבל המלצות לינה בכל יעד ביוון.
השירות ללא תשלום. 
ספרו לנו בלינק מטה היכן ביוון אתם מחפשים מלון או וילה או דירה, לאיזה הרכב של אנשים, באילו תאריכים, ונסו לתת פרטים מלאים אלה כולל דגשים על מנת שלא רק נמליץ אלא גם נקלע.

להזמנת רכב בטוחה באישור מיידי לחצו כאן


.

.

מערות מפורסמות בצפון יוון

מערת פראמה Perama Cave
מערת הנטיפים ממוקמת במרכז העיירה פראמה, השוכנת בקצה הצפוני של אגם פאמבוטיס, צפונית ליואנינה. במרכז יואנינה כבר תראו את השילוט המכוון אל המערה. מדובר בנסיעה קצרה מיואנינה. במרכז פראמה כמובן שיש שילוט המוביל אל המערה. הגישה קלה ונוחה.
מערת פראמה נחשבת לאחת ממערות הנטיפים האופקיות הכי מפורסמות בבלקן. היא השנייה בגודלה ביוון ואחת מהגדולות בבלקן בכלל. היא מתוארכת כבת מיליון וחצי שנים וגודלה הוא כ-15 קמ"ר. הסיור במערה הוא לאורך כ-1,100 מטר ורואים בו למעשה כ-5,000 מטר משטח המערה. סיור במערה הוא באמצעות מדריך בלבד, ישנם מדריכים דוברי אנגלית. המסלול מתחילתו ועד החזרה לנקודת הכניסה אורך כשעה. בשיא העונה (קיץ) יוצאים סיורים כל 20 דקות לערך, מחוץ לעונה צריך לפעמים להמתין קצת לסיור הבא שיוצא.
המערה פתוחה למבקרים כל ימות השנה בין השעות 09:00-17:00 ועלות הכניסה היא 7 יורו לאדם.

מערת Anemotrypa
מערת אנמוטריפה, נמצאת בצומרקה שבמחוז אפירוס בצפון יוון, מרחק נסיעה של דקות בודדות מהכפר פרמנטה Pramanta.
המערה לא גדולה אך היא מרשימה בתצוגת הנטיפים והזקיפים שלה. אמנם, אינה נמצאת ברשימת אתרי החובה שלנו עבור המטיילים בצומרקה ובכלל בצפון יוון, כי הטבע מסביב מרהיב וממלא טיול שלם, אבל ביקור במערה הוא קצר ומתאים בימים של גשם או אם אתם חובבי מערות.
המערה פתוחה מדי יום בין השעות 10:00-14:00

מערת הדרקון בקסטוריה
מערת נטיפים מיוחדת השוכנת על לשון הים בתוך האגם של קסטוריה. במערב נטיפים וזקיפים מיוחדים בני למעלה משישה מיליון שנים, חלקם נדירים מאד.
בתוך המערה ישנם גם אגמים, שהם חלק מאגם קסטוריה למעשה. במערה הטמפרטורה עומדת על בין 17-19 מעלות באופן קבוע כל השנה.
אורך המערה כ-300 מטר והיא אחת האטרקציית העיקריות בעיירה קסטוריה.
המערה מתוחזקת ברמה גבוהה מאד עם שביל הליכה נח למעט חלקים מסויימים בהם צריך להתכופף על מנת לעבור. חלקים גדולים מהמערה אינם פתוחים לציבור, הם נמצאים במחקר על ידי חוקרי מערות וצוללנים מיוחדים. הצילום במערה אסור.
הגישה אלהמערה פשוט וקל עם רכב או אף בהליכה מהעיר קסטוריה. 
זמני פתיחה למבקרים: בעונת הקיץ, 10:00-18:00 ובחורף: 09:00-17:00 כאשר הביקור במערה יוצא בסיורים מודרכים אחת לחצי שעה.

לטיול בלתי נשכח בצפון יוון, אתר יוון והאיים מציע את המסלול המודולרי, הכולל מסלול מפורט מוכן ל-21 ימים וכולל את האיזורים: צומרקה, זגוריה, מטאורה, חצי האי פיליון, האולימפוס, למגיעים מאתונה או מסלוניקי. לחצו על הבאנר לפרטים נוספים:

.

.

מערות מפורסמות בפלופונס

מערת דירוס Diros
מערת דירוס על שם הישוב בו היא נמצאת, אך למעשה שמה הרישמי הוא Vlichada, נמצאת במחוז לקוניה של הפלופונס בחצי האי מאני. היא אחת המערות החשובות שהתגלו ביוון. שוכנת ממש על הים ולכן מושפעת מהגאות והשפל. הביקור במערה הוא באמצעות סירה - השייט אינו עצמאי אלא עם מדריך.
הביקור במערה הוא כאמור בשייט בסירה לאורך כ-2 וחצי קילומטרים. בימים בהם מפלס המים נמוך, המערה עדיין פתוחה למבקרים אבל הביקור אינו בסירה וכולל רק חלק קטן מאד שניתן לבקר רגלית, ולכן גם הרבה פחות מרשים.
שעות פעילות המערה משתנות בין עונות השנה:
בחורף: 1/11-31/3 - 08:30-15:00
בקיץ:  1/4-31/10 - 10:00-18:00
מחיר כניסה: 13 יורו לאדם.
ילד עד גיל 3 חינם. 8 יורו לאדם בקבוצה (מינימום 14 אנשים)
טלפון: 30-27330-52222 + במידה ורוצים לוודא מראש שהביקור באמצעות שייט.
לקריאה בהרחבה על מערת דירוס באתר יוון והאיים לחצו כאן

מערת האגמים Cave Lakes
מערת האגמים, או בשמה הרישמי Kastria, שוכנת במחוז אכאיה בפלופונס. איזור צפון הפלופונס, כ-15 ק"מ דרומית לעיירת הסקי קלבריטה (בקיץ עדיין מומלץ לבקר בה ולעשות את הנסיעה היפה ברכבת שנוסעת אל דיאקופטו דרך קניון וראיקוס).
המערה בנויה באופן מדורג וכולללת 13 אגמים קטנים טבעיים. הביקור במערה הוא לאורך כשני קילומטר. יש משמעות לעונות השנה כאשר מבקרים במערה, כי מפלס המים משתנה בהתאם להפשרת השלגים וגשמים. בהתאם למפלס המים זורם בתוך המערה גם מפל.
הטמפרטורה במערה קבועה לאורך כל השנה והיא צוננת, אז אם אתם מבקרים בקיץ, כדאי להצטייד במשהו חם ללבוש.
המערה פתוחה כל השנה ומדי יום בין 09:00-16:30 בחורף ובקיץ נסגרת מאוחר יותר.

.

.

מערות מפורסמות במחוז תראקיה ומקדוניה

מערת אגיטיס Aggitis
מערת הנטיפים Aggitis המכונה גם Maaras Cave, שוכנת לצד נהר אגיטיס שלמרגלות הר Falakro בסמוך לעיר דרמה Drama במחוז תראקיה בצפון מזרח יוון.
הנהר נובע ממעיינות במעמקי ההר וזורם חלקו בעומק המערה.
מערת אגפיטיס היא אחת המערות המיוחדות ביוון ונהר האגפיטיס זורם בעומק המערה, כלומר היא מלאה מים והביקור במערה הוא על גשר ארוך (כ-2 וחצי קילומטר) לאורכה.
במערת אגפיטיס, נטיפים וזקיפים ביוחדים וברמת שימור גבוהה.
יתכנו מצבים בהם מפלס המים במערה גבוה ואז המערה תהיה סגורה למבקרים. לכן רצוי להתעדכן באתר הרישמי של המערה לפני הביקור. המערה פתוחה לקהל לאורך כל השנה ומדי יום בין 10:30-17:00. לקריאה בהרחבה על מערת אגפיטיס עברו לעמוד המערה באתר יוון והאיים.



מערת אליסטרטי Alistrati
נמצאת לא רחוק ממערת אגיטיס, היא נמנית על המערות הגדולות ביותר באירופה. כוללת מגוון מרתק של נטיפים וזקיפים. היא גם מקושרת למיתולוגיה היוונית, זאת המערה שאליה חטף האדס, אל השאול, את פרספונה, אל העולם התחתון.
שוכנת כשישה קילומטר מהעיירה Petroto, וכחצי שעה נסיעה דרומית מערבית מהעיר דרמה.
אורך המערה הפתוח למבקרים הוא כ-3 ק"מ, הליכה על שביל מסודר. נחשבת לאחת המערות היפות ביוון ובאירופה.
המערה פתוחה למבקרים לאורך כל השנה ומדי יום בין השעות 09:00-17:00.
לקריאה בהרחבה על מערת אליסטרטי עברו לעמוד המערה באתר יוון והאיים.

.

.

מערות מפורסמות באיי יוון

מערת דיקטי Dikti
היא המערה המפורסמת ביותר באי כרתים (יש מספר מערות נטיפים בכרתים). דיקטי הוא קיצור של Diktaion שהוא השם הרישמי של המערה, והיא מוכרת גם כמערת זאוס Zeus המבוסס על סיפור מיתולוגי המספר שאימו של זאוס החביאה את זאוס הילד, העתיד להיות מלך האלים, כדי להגן על חייו.
המערה נמצאת ברמת לאסיתי, מרחק של כ-55 ק"מ (שעה נסיעה) מהרקליון.
הביקור במערה מצריך נעלי הליכה בעלי אחיזה טובה כי יש מקומות בהם קיימת סכנת החלקה. הטמפרטורה במערה נמוכה ולכן כדאי להצטייד בג'קט גם בחודשי הקיץ.

מערת Drogarti 
היא מערת נטיפים השוכנת סמוך לעיירת הנופש Sami באי קפלוניה בצפון מערב יוון. אמנם המערה המפורסמת באי קפלוניה היא מערת מליסאני, אך אינה מערת נטיפים.
מערת דרוגארטי היא בת 150 מיליון שנים, וכוללת נטיפים וזקיפים נדירים ומיוחדים מאד. המערה נחשפה לפני כ-300 שנים במהלך רעידת אדמה שפקדה את האי וקיר שקרס חשף את הפלא. עומק המערה הוא 60 מטר מתחת לפני השטח, הטמפרטורה במערה עומדת על 18 מעלות צלסיוס כל השנה.
רעידת האדמה שחשפה את המערה גם גרמה נזקים לחלק מהנטיפים במערה, אך עדיין הביקור במערה הוא מרשים מאד, במערה יש אגם והביקור במערה הוא במסלול רגלי מסודר. הביקור במערה מחוץ לעונת הקיץ מוגבל לימי שני בלבד בין השעות 10:00-13:30. בקיץ ניתן לבקר כל יום.

מערת Foros
נמצאת באי אנדרוס, מרחק עשר דקות נסיעה מהעיירה אנדרוס במערב האי ועוד אי אילו דקות הליכה וירידה במדרגות, על מסלול 8, אחד ממסלוליו הרבים והנפלאים של האי.
המערה קטנה ואטרקציה נחמדה. כיוון שהיתה חשופה ופתוחה ללא כל השגחה שנים רבות, מצב הנטיפים והזקיפים לא מאד שמור, אבל עדיין מרשים. המערה היא טבעית גם בחווית הביקור בה, הולכים ממש בין הנטיפים והזקיפים, לא על גשר או שביל מגודר כמו ברוב המערות. בכניסה למערה תצויידו בקסדה ופנס, והביקור מרגיש כמו הרפתקה נחמדה.
המערה מופעלת על ידי מתנדבים מתושבי האי, לכן מוטב לבקש מהמאחרים שלכם לבדוק שעות פעילות כאשר אתם שם.

מערת Katafiki
ממוקמת באי הקיקלאדי קיתנוס Kythnos. היא האטרקציה המרכזית באי הקטן והלא מוכר הזה (אבל בהחלט מקסים ומומלץ לביקור לאוהבי יוון הפשוטה והטובה), שנמצא מרחק 3 שעות הפלגה מאתונה. המערה מתפרסת על שטח של 3500 מ"ר ושוכנת בכפר הציורי Dryopida, נסיעה של 20 דקות מערבה מנמל האי, מריחס.
שם המערה נגזר מהמילה Katafigio הוא מחסה (Shelter), כיוון שבימי קדם שימש כמקום מחסה ומסתור לתושבי האי. במערה מספר חדרים, אחד מהם כולל נטיפים וזקיפים בני מיליוני שנים. 
המערה פתוחה מדי יום, שעות משתנות בין חורף לקיץ. בחורף נסגרת סביב השעה 14:00 ובקיץ כמובן פתוחה עד שעות מאוחרות יותר.


מערת אנטיפארוס

Cave of Antiparos נמצאת במרכז האי הקטן אנטיפארוס, אליו ניתן להגיע בהפלגה קצרה מהאי פארוס שיוצאת לאורך היום בתדירות גבוהה. המערה ממוקמת דרומה מנמל אנטיפארוס, מרחק 15 דקות נסיעה. היא אטרקציה מרעננת וקצת אחרת בנוף האיים הקיקלאדיים. הנטיפים והזקיפים במערה מרשימים ושמורים היטב.
המערה שימשה בעבר הרחוק גם כמקום מיסטור ומקלט.
המערה פתוחה מדי יום, חורף וקיץ בין 10:00-16:00.
השייט אל אנטיפארוס יוצא מ-Pounta במזרח האי פארוס ואורך כעשר דקות בלבד. אנטיפארוס הוא אי מומלץ הן לנופש וגם לביקור יומי לנופשים באי פארוס.

.

.

יצירת קשר

ביוון יש עשרות מערות עם נטיפים, ועוד עשרות אם לא מאות קילומטרים של מערות שטרם נחשפו.
בעמוד זה בחרנו את היפות ביותר, את המפורסמות ואת המיוחדות יותר.
ביקרתם במערה שאינה ברשימה והתרשמתם ממנה לטובה? חושבים שראוי שנוסיף אותה לרשימה? כתבו לנו...

זקוקים להמלצות לינה? המלצות על יעד טיול או נופש?
ספרו לנו מה מחפשים וצוות אתר יוון והאיים ישלח לכם המלצות


Powered by Israel-Greece.com & Clickgo.co.il